Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:27:44

Ігор Вдовенко зустрівся із медійниками Чернігівщини з нагоди початку чергового обласного конкурсу журналістських робіт

06.06.2019   16:08Агенцiя

Уже другий рік поспіль обласна рада згуртовує представників ЗМІ Придесення у день їх професійного свята, аби урочисто дати своєрідний старт обласного Конкурсу журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, започаткований рішенням 12 сесії обласної ради.

Ось і сьогодні, 6 червня, з нагоди Дня журналіста відбулась зустріч медійників Чернігівщини з головою обласної ради Ігорем Вдовенком, під час якої обговорювались основні аспекти цьогорічного творчого марафону, актуальні питання перебігу децентралізації в регіоні.

За словами очільника найвищого представницького органу Придесення, сьогодні не виникає сумнівів, що реформа децентралізації є найбільш вдалою і успішною в нашій державі. І найголовніше – її позитивні результати вже не один рік поспіль відчувають люди у різних куточках України: від невеличких сіл до міст обласного значення.

Не є виключенням і Чернігівщина, яка за останні роки демонструє провідні позиції у загальнодержавному рейтингу за темпами створення ОТГ. Відповідно до даних травневого моніторингу Мінрегіону наша область посіла другу сходинку серед лідерів децентралізації в Україні.

Наразі на теренах Чернігівщини вже функціонує 39 об’єднаних територіальних громад. Ще у шести ОТГ – Вихвостівській, Хмільницькій, Киїнській, Новобілоуській, Озерянській та Борзнянській – перші місцеві вибори відбудуться 30 червня.

Сформувати правильні підходи до розуміння децентралізації, сприяти позитивному ставленню людей до змін та свідомому сприйняттю усіх цих перетворень в системі управління та адміністративно-територіального устрою можна лише завдяки широкому висвітленню та потужній інформаційній підтримці місцевих медіаресурсів, - підкреслив очільник.

Умови проведення цьогорічного конкурсу журналістських робіт залишаються незмінними. Визначення переможців відбувається в чотирьох жанрових номінаціях:онлайн-публікація;публікація в друкованих ЗМІ; радіоматеріал; відеоматеріал, телепрограма, відеосюжет.

Критерії оцінювання конкурсних робіт – актуальність, фаховість та знання тематики, креативність, а також дотримання етичних норм та журналістських стандартів.

Детальну інформацію про основні аспекти проведення, тематичні пріоритети та технічні вимоги до робіт можна знайти на офіційному веб-сайті Чернігівської обласної ради.

Голова обласної ради нагадав, що минулого року на розсуд конкурсної комісії медійники Чернігівщини представили 21 матеріал: 11 онлайн публікацій, 2 відеоматеріали, 7 публікацій в друкованих ЗМІ та 1 радіопередачу.

До речі, для порівняння, у Дніпропетровській області на аналогічний конкурс надійшло 69 заявок.

До участі у конкурсі журналістських робіт на Чернігівщині долучилися як досвідчені журналісти, представники авторитетних районних ЗМІ, регіональних медіа ресурсів, так і працівники прес-служб органів місцевого самоврядування.

І хоча у порівнянні із іншими областями Чернігівщина продемонструвала досить скромну активність, Ігор Вдовенко висловив сподівання, що результатом сьогоднішньої зустрічі стане не лише офіційний старт другого обласного конкурсу журналістських робіт, а й залучення до участі у ньому, завдяки комунікації з вами, більш широкого кола медійників.

Тим паче, що перемога у конкурсі окрім шани і визнання принесе автору і солідну грошову винагороду, адже І премія на сьогодні складає 4-и, ІІ премія – 3-и, а ІІІ премія – відповідно 2 прожиткових мінімуми для працездатних осіб, встановлених на 1 грудня календарного року проведення конкурсу.

Наостанок Ігор Вдовенко висловив журналістській спільноті вдячність за співпрацю, увагу до діяльності обласної ради та органів місцевого самоврядування.

На знак шани і поваги з нагоди Дня журналіста Ігор Вдовенко вручив майстрам влучного слова низку відзнак найвищого представницького органу Чернігівщини.

Почесною грамотою обласної ради нагороджено редактора телеканалу «Дитинець» Наталію Левочко, членаЧернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України, приватного нотаріуса Олександра Красногора, а також колективи ТОВ «Редакція газети «Нові горизонти» та дитячої інформаційної агенції «Крила» Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

Подяки обласної ради оголошено керівнику комерційного відділу та кореспонденту ТОВ «Чернігівська Деснянська правда» Яні Горбик та Сергію Карасю. Аналогічні відзнаки вручені коректору та кореспонденту газети «Чернігівщина: новини і оголошення» Катерині Махлай та Марії Пучинець.

Разом із тим для потреб Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України Ігор Вдовенко від обласної ради з нагоди свята презентував фотоапарат, який вручив відповідальному секретарю осередку Ользі Черняковій.

У свою чергу за підтримку ідей Національної спілки журналістів України, сприяння в реалізації завдань найбільшої журналістської організації нашої держави голова обласної ради удостоєний подяки НСЖУ.

У ході дружньої розмови учасники зустрічі поділились своїми роздумами щодо стану сучасної журналістики та тих викликів, які стоять сьогодні перед представниками ЗМІ.

Завершилось тепле спілкування спільним фото на згадку.

Довідково.Конкурс журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації владипроводиться із урахуванням концептуальних засад та методології Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Мета Конкурсу - підвищити поінформованість населення області стосовно реалізації реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади, повідомляє Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини