Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:26:15

Суд відмовив у позові про стягнення збитків за неповне та неякісне виконання робіт з реконструкції приміщення навчального закладу

30.05.2019   15:31Агенцiя

Господарський суд Чернігівської області розглянув справу № 927/250/19 за позовом заступника керівника Чернігівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ріпкинської районної державної адміністрації Чернігівської області до Дочірнього підприємства “Укрсівербуд” Закритого акціонерного товариства “ДСК” про стягнення збитків у сумі 21931 грн. 89 коп. за неповне та неякісне виконання робіт за договором підряду на реконструкцію приміщення навчального закладу.

Суд рішенням від 21.05.2019 у зазначеній справі у задоволенні позову відмовив у повному обсязі.

Заявляючи вимогу про відшкодування збитків - грошових коштів за фактично невиконані відповідачем підрядні роботи, прокурор послався на невідповідність обсягу фактично виконаних відповідачем підрядних робіт обсягам, зазначеним у актах приймання виконаних робіт.

За результатами дослідження наявного у справі висновку експерта суд не встановив факту зазначення експертом про невиконання або неповне виконання робіт за актами приймання виконаних робіт. Встановити обсяги дійсно виконаних робіт за частиною актів виявилося неможливим, а частина робіт є "умовно" виконаними. При цьому значення виразу "умовно виконані роботи" експерт у висновку не розкрив.

У висновку експерт зазначив про невідповідність у одному з спірних актів прийняття робіт окремих найменувань виконаних робіт фактично виконаним роботам, проте вказані недоліки не відносяться до прихованих, які неможливо було виявити під час підписання актів виконаних робіт.

При цьому усі без виключення акти приймання підрядних робіт підписані без зауважень та заперечень і в подальшому претензій до підрядника замовник не висував.

В ході розгляду справи позивачем не спростовано факт використання будівлі навчального закладу після виконання відповідачем підрядних робіт, а експертне дослідження виконане вже після трьох років експлуатації об’єкту, на якому були виконані підрядні роботи.

Висновок експерта, на який послався прокурор і який є єдиним доказом, покладеним у підставу позову, суд не прийняв, як належний та допустимий доказ, оскільки він не підтверджує факт невиконання підрядних робіт та факт понесення позивачем збитків.

За таких обставин у задоволенні позову суд відмовив у повному обсязі.

Останні новини Чернігівщини

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини