Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:38:02

Суд відмовив у позові про стягнення збитків за неповне та неякісне виконання робіт з реконструкції приміщення навчального закладу

30.05.2019   15:31Агенцiя

Господарський суд Чернігівської області розглянув справу № 927/250/19 за позовом заступника керівника Чернігівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ріпкинської районної державної адміністрації Чернігівської області до Дочірнього підприємства “Укрсівербуд” Закритого акціонерного товариства “ДСК” про стягнення збитків у сумі 21931 грн. 89 коп. за неповне та неякісне виконання робіт за договором підряду на реконструкцію приміщення навчального закладу.

Суд рішенням від 21.05.2019 у зазначеній справі у задоволенні позову відмовив у повному обсязі.

Заявляючи вимогу про відшкодування збитків - грошових коштів за фактично невиконані відповідачем підрядні роботи, прокурор послався на невідповідність обсягу фактично виконаних відповідачем підрядних робіт обсягам, зазначеним у актах приймання виконаних робіт.

За результатами дослідження наявного у справі висновку експерта суд не встановив факту зазначення експертом про невиконання або неповне виконання робіт за актами приймання виконаних робіт. Встановити обсяги дійсно виконаних робіт за частиною актів виявилося неможливим, а частина робіт є "умовно" виконаними. При цьому значення виразу "умовно виконані роботи" експерт у висновку не розкрив.

У висновку експерт зазначив про невідповідність у одному з спірних актів прийняття робіт окремих найменувань виконаних робіт фактично виконаним роботам, проте вказані недоліки не відносяться до прихованих, які неможливо було виявити під час підписання актів виконаних робіт.

При цьому усі без виключення акти приймання підрядних робіт підписані без зауважень та заперечень і в подальшому претензій до підрядника замовник не висував.

В ході розгляду справи позивачем не спростовано факт використання будівлі навчального закладу після виконання відповідачем підрядних робіт, а експертне дослідження виконане вже після трьох років експлуатації об’єкту, на якому були виконані підрядні роботи.

Висновок експерта, на який послався прокурор і який є єдиним доказом, покладеним у підставу позову, суд не прийняв, як належний та допустимий доказ, оскільки він не підтверджує факт невиконання підрядних робіт та факт понесення позивачем збитків.

За таких обставин у задоволенні позову суд відмовив у повному обсязі.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.