Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:49:17

Кращі практики та успіхи Остерської громади в об'єктиві журналістів

30.05.2019   14:23Агенцiя

Днями журналісти та блогери Чернігівщини побували в Остерській громаді.

Тут вони дізналися про проекти та зміни, які відбулися за два роки після об’єднання, познайомилися з кращими практиками та інноваціями. Прес-тур організований Чернігівським Центром розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.  

Презентували громаду гостям Андрій Скидан, заступник Остерського міського голови, та Світлана Чистюк, секретар Остерської міської ради.
 «Остерська громада утворилася в червні 2016 року, перші вибори відбулися у листопаді 2016 року. До складу громади увійшли 14 населених пункти – місто Остер та 13 сіл. На території громади проживає вісім тисяч жителів. Територія громади складає 17 тисяч га», - розповів Андрій Скидан.

За його словами після об’єднання бюджет ОТГ став більшим і є позитивна динаміка зростання власних надходжень. У 2018 році загальний кошторис складав 54,3 млн грн з них власних доходів 21,3 млн. грн. На території Остерської громади є три автозаправки, які сплачують акцизний податок, сільськогосподарські та виробничі підприємства, розвивається малий та середній бізнес, які також додають грошей до бюджету.

Допомагає громаді і держава. Так на розвиток інфраструктури за два роки отримали майже 3,7 мільйони гривень. За ці гроші придбали сміттєвоз та автовишку, встановили систему відеспостереження.

«Сміттєвоз потрібен для вивезення сміття та підтримання благоустрою в громаді. Автовишка дає можливість ремонтувати та відновлювати освітлення, розчищати дерева та виконувати інші висотні роботи. Економія суттєва, адже за один день оренди автовишки ми платили немалі гроші», – розповів Андрій Скидан. І додав, що завдяки відеокамерам встановлених на в’їзді та виїзді з Остра, поліції вдалося розкрити кілька злочинів.

За словами Воолдимира Хоменка, заступника міського голови з питань ЖКГ, взимку до сміттєвоза є відвал, яким можна чистити сніг. "Це краще для наших жителів. Вулиці очищуються, є два трактори. На базі Т74 гусеничні. Узимку даємо собі раду без сторонньої допомоги", – розповів він.

У 2019 році громада має отримати майже 1,4 млн грн на розвиток інфрастурктури, планують придбати екскаватор-навантажувач (на базі трактора МТЗ-82) та трактор МТЗ-82.
За 5,5 млн грн соціально-економічного розвитку протягом 2017-2018 років в Остерській громаді зробили капітальний ремонт частини дороги, провели термомодернізацію дитячого садочку «Оленка» та побудували футбольне поле із штучним покриттям в гімназії.

У громаді турбуються не лише про інфраструктурні проекти. Тут дбають про підвищення якості соціальних та адміністративних послуг. Так, у січні 2019 року Остерська ОТГ стала учасницею ІІІ Раунду Фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою» на модернізацію ЦНАПу і зараз готують приміщення відповідно до вимог Програми.

А за день до зустрічі з журналістами, у громаді дізналися, що Остерський територіальний центр отримає спеціально обладнаний автомобіль для надання послуг «Соціальне таксі».

Також під час прес-туру журналісти відвідали станцію юних техніків, радіоаматори якої завойовують призові місця на конкурсах та змаганнях.

Дізналися, що у громаді ентузіасти почали вирощувати виноград.

Побували у парку природи «Беремицьке», а також ознайомилися із історико-культурною спадщиною громади: Остерським музеєм та Юр’євою божницею, повідомив Чернігівський ЦРМС.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини