Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:43:06

Втік під час перебування суддів в нарадчій кімнаті

29.05.2019   08:05Агенцiя

Про одне з резонансних вбивств, що сталося на території області, вже повідомлялося прокуратурою області. Ця подія трапилась у жовтні 2015 року у Прилуцькому районі.

Обвинувачений на ґрунті існуючих неприязних відносин та раптово виниклого конфлікту здійснив постріл в область голови потерпілого з гладкоствольної мисливської зброї.

Внаслідок вогнепального поранення голови чоловік помер на місці події.
У подальшому, з метою приховання злочину, обвинувачений скинув тіло загиблого з мосту в русло річки Удай.

Проте вже у ході досудового розслідування, під процесуальним керівництвом прокуратури області, зібрано достатньо доказів винуватості зловмисника і обвинувальний акт направлено до суду.

У судових засіданнях прокурорами регіональної прокуратури вину особи доведено у повному обсязі, суду надані ґрунтовні та беззаперечні докази наявності умислу обвинуваченого на вбивство чоловіка.

Відтак, вироком колегії суддів Деснянського районного суду м. Чернігова чоловіка засуджено за умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України) та призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі.

Водночас, винуватець з такою позицією прокурора та суду не погодився, подавши апеляційну скаргу.

Розгляд цієї скарги відбувся в Київському апеляційному суді.
Оцінюючи надані суду докази та передчуваючи незмінність позиції суду, під час перебування колегії суддів у нарадчій кімнаті, засуджений втік із зали судового засідання. Апеляційним судом вирок колегії суддів Деснянського районного суду м. Чернігова залишено в силі.

Майже 2 місяці чоловік переховувався від компетентних органів, проте зусиллями правоохоронців 25.05.2019 був затриманий. Наразі він перебуває у Чернігівському СІЗО, де очікує на виконання вироку та етапування у місця несвободи, інформує прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини