Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:53:39

На Чернігівщині триває робота з реформування системи інституційного догляду

28.05.2019   11:05Агенцiя

Стан реалізації проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення» обговорили на засіданні обласної профільної групи.

У заході взяли участь представники консорціуму «Соціальні ініціативи», які надають Чернігівській області консультаційні послуги щодо реформування місцевих інтернатних закладів.

Йшлося, зокрема, про стан підготовки планів трансформації Сновської загальноосвітньої школи-інтернату, Батуринської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та Прилуцького обласного будинку дитини «Надія». Відповідні плани розробляються експертами консорціуму «Соціальні ініціативи» за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та інтернатних закладів.

Для визначення можливості повернення дітей на виховання батьків чи перспектив їх влаштування до сімейних форм виховання під керівництвом експертів здійснено оцінку потреб усіх вихованців трьох зазначених інституцій, а також їхніх сімей.

Окрім цього, у ході зустрічі консультанти ознайомили присутніх з проектом Стратегії інформаційно-просвітницької кампанії щодо активізації розвитку в області сімейних форм виховання, надання спектру послуг для сімей з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, та сімей, які виховують дітей з інвалідністю. Такі види допомоги мають надаватися в кожній громаді, щоб дитина, незалежно від її стану здоров’я та сімейних обставин, могла виховуватися у сімейному середовищі, а не в державному закладі.

З учасниками робочої групи було проведено фокусовану групову дискусію щодо ключових повідомлень інформаційної кампанії.

Довідково. У Прилуцькому обласному будинку дитини «Надія» виховується 90 дітей, з яких 34 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського виховання. 18 із загального числа вихованців мають інвалідність. Слід зазначити, що це єдиний в області заклад, де на постійній основі виховуються діти від 0 до 6 років. Окрім догляду, в закладі надаються послуги з медичної реабілітації та паліативна допомога.

Сновська загальноосвітня школа-інтернат налічує 81 дитину (усі виховуються за заявами батьків), на утриманні Батуринської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату перебуває 40 дітей, з яких 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 14 дітей з інвалідністю, інформує Служба у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини