Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:28:46

Щотижнева оперативна нарада при Ніжинському міському голові

28.05.2019   09:21Агенцiя

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Традиційно на нараді було заслухано відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

Головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна міська лікарні ім.Миколи Галицького» Олександр Костирко доповів про епідситуацію по місту станом на 17.05.2019р захворіло 147 осіб (з них 87-діти та 60 - дорослі). Госпіталізовано до інфекційного відділенні гастроентероколіти – 3 особи (дітина-1 та 2-дорослих), ГРВІ – 5 осіб (дітей-2 та дорослих – 5). Щодо інфекційної захворюваності за тиждень: гострі гастроентероколіти -6 осіб (дорослих-5 та 1-дитина), вітряна віспа – 7 дітей, кір – 2 особи (1 дорослий та 1 дитина в ЗОШ №5), 1дитина захворіла на скарлатину (ЗОШ №13).

Головний лікар КНП «НМЦПМСД» Оксана Калініченко доповіла, що проводиться черговий етап по укладанню декларацій з пацієнтами по їх внесенню в систему е-Health (станом на 27 травня 2019 року кількість укладених декларацій складає 48822, що становить 69,7% від загальної кількості населення міста). Лікарями підприємства проводиться виписка електронних рецептів за програмою «Доступні ліки». Здійснено придбання спеціального обладнання (холодильника) для забезпечення належної якості збереження вакцин. Холодильник обладнано системою підтримання належного температурного режиму у разі аварійного відключення електроенергії. Встановлений у кабінеті для щеплення дітей.

Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Антоніна Ліннік зазначила, що постійно здійснюється автоматичний перерахунок субсидій громадянам у монетизованій формі,а також призначаються нові. Відповідно до Постанови КМУ №68 від 30.01.2019 «Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”" 5 заявницям виплатили грошові призначення за надання послуг (починаючи з 1 січня 2019 р. відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня” у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого станом на 1 січня відповідного року за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня). Послуга з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня” (далі - послуга “муніципальна няня”) - послуга, що надається для підтримки батьків (усиновлювачів), опікунів дитини для забезпечення догляду за дитиною до трьох років. Отримувач послуги “муніципальна няня” - батьки (усиновлювачі), опікуни дитини. Муніципальна няня - будь-яка фізична особа – підприємець, юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми, крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти, та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років.Відшкодування вартості послуги “муніципальна няня” є щомісячною адресною компенсаційною виплатою.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради ігор Алєксєєнко зауважив, незважаючи на закінчення навчальногшо року, відповідно до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 27 грудня 208 року №458 «Про встановлення тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту», перевозити учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста Ніжина за пільговим тарифом 2.00 грн. за одну поїздку, при пред’явленні учнівського квитка постійно.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини