Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:21:02

З початку року у водоймах Чернігівщини потонуло 17 осіб, з них 1 дитина

28.05.2019   08:02Агенцiя

Така невтішна статистика є наслідком недотримання відпочивальниками елементарних заходів безпеки під час перебування біля водойм.

Так, 24 травня близько 20:00 в с. Велика Доч Борзнянського району у ставку місцеві жителі виявили та підняли з води тіло 34-річного односельця. Того дня чоловік пішов на рибалку та не повернувся.

Інший нещасний випадок трапився  в Козелецькому районі. Там під час купання потонув 15-річний хлопець. Для проведення пошукових робіт були залучені рятувальники Чернігівської обласної водолазно-рятувальної станції. Тіло хлопця було виявлено 25 травня об 11:18 на дні водойми на відстані близько 20 метрів від берега.

Цього ж дня у Чернігові о 15:30 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що в озері під час купання на очах у свідків потонув 29-річний чоловік. На місце події прибули фахівці водолазного відділення групи  піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Чернігівській області. О 17:43 тіло чоловіка було виявлено на дні озеро та піднято на поверхню.

26 травня о 10:20 у с. Красляни Прилуцького району зі ставка місцевими жителями було піднято на поверхню тіло 68-річного односельця. Чоловік потонув напередодні під час купання.

В усіх випадках обставини та причини трагічних випадків з'ясовують правоохоронні органи.

Також нагадаємо, що в період з 20 по 26 травня проводились роботи щодо пошуки  безвісти зниклого 13-річного хлопця, який 19 травня потонув під час купання у річці Десна на міському пляжі "Золотий берег". Загалом в ході проведення пошукових робіт обстежено 17 га підводної, 120 га надводної акваторії річки та 39 км берегової лінії. Тіло зниклого не виявлено. Пошукові роботи тривають.

Тому, щоб уникнути трагічних випадків на водоймах, рятувальники переконливо просять мешканців та гостей Чернігівщини бути обачними поблизу водойм і нагадують, що основною причиною трагічних наслідків є необережне поводження на воді та ігнорування правил безпеки.

Варто пам’ятати: купатися можна лише у спеціально визначених та обладнаних для цього місцях, не запливайте далеко від берега, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах, не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння, не пірнайте в незнайомих місцях. Батькам слід пам'ятати, що відпочинок дітей біля водойм має відбуватися виключно під наглядом дорослих. Знання та виконання цих правил є запорукою безпеки вашого та життя ваших дітей, попереджає УДСНС України у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини