Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:21:20

Прокуратурою повідомлено про підозру службовій особі, яка нанесла збитки місцевому бюджету на 200 тис. грн.

24.05.2019   08:20Агенцiя

Прилуцькою місцевою прокуратурою оголошено про підозру начальнику структурного підрозділу Прилуцької міської ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

У січні 2018 року співробітниками Прилуцької місцевої прокуратури виявлено факт зловживання службовим становищем начальником структурного підрозділу міської ради всупереч інтересам служби. Прилуцькою місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження в ЄРДР та розпочате досудове розслідування та процесуальне керівництво.

При проведенні досудового розслідування проведено ряд ревізій, судових експертиз¸ за результатами яких встановлена сума збитків місцевому бюджету, яка у двісті п’ятдесят разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, що спричинило тяжкі наслідки.

Начальник структурного підрозділу міської ради будучи службовою особою, з метою отримання неправомірної вигоди на користь третьої особи – ФОП, використовуючи своє службове становище в супереч інтересів служби, в порушення ст.13 Бюджетного кодексу України, Положення про структурний підрозділ міської ради та посадової інструкції,  достовірно знаючи, що роботи на здійснення технічного нагляду виконані у повному обсязі, упродовж з 2016, 2017 років укладав договори ФОП, який в свою чергу є його підлеглим працівником –   та виконував функціональні обов’язки інженера з технічного нагляду, підписував акти виконаних робіт та в подальшому надавав їм бухгалтеру для оформлення платіжних документів та проведення оплати на рахунок фізичної особи підприємця.

Таким чином, з 2016 по 2017 роки керівником структурного підрозділу міської ради незаконно перераховано коштів на рахунок ФОП, за начебто здійснення ним, як ФОП, технічного нагляду, в результаті чого недоотримано доходів місцевому бюджету в сумі більше 201 тисячі гривень, що спричинило тяжкі наслідки, а саме, завдання  збитків місцевому бюджету на вказану вище суму, яка у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

З метою забезпечення кримінального провадження підготовлено клопотання до слідчого судді про арешт майна та відсторонення підозрюваного від займаної посади.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини