Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:16:53

Прокурор довів, що особа, винна в заподіянні малолітній дитині тяжких тілесних ушкоджень, має відбувати реальне покарання

22.05.2019   07:22Агенцiя

Вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання скасовано.

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду за скаргою прокурора скасувала в частині призначеного покарання вирок Новозаводського районного суду м. Чернігова, яким жителю міста за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження) призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі із звільненням від його відбування з випробуванням, а також додаткове покарання - позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік.
   
У судовому засіданні підтверджено, що обвинувачений у вересні 2017 року, керуючи автомобілем марки «Ауді-100» в м. Чернігові порушив Правила дорожнього руху, проявив неуважність, неправильно оцінив дорожню обстановку, у зв’язку з чим здійснив наїзд на малолітнього пішохода, який перетинав проїзну частину в межах пішохідного переходу. В результаті потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.
   
Під час першого апеляційного розгляду, який відбувся у квітні 2018 року, апеляційний суд не погодився з доводами прокурора і залишив вирок без змін. Проявивши принципову позицію прокурором оскаржено рішення суду в касаційному порядку.
   
Задовольняючи касаційну скаргу прокурора, колегія суддів вказала, що доводи прокурора про неврахування обставин вчиненого злочину залишилися поза увагою апеляційного суду, а винесене рішення є необґрунтованим.
   
Під час повторного апеляційного розгляду прокурором доведено, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, обставини його вчинення та перебування обвинуваченого в стані, викликаному вживанням наркотичних засобів. Також наголошено, що внаслідок дій винного на пішохідному переході постраждала малолітня дитина, а тому покарання повинно бути адекватним суспільній небезпеці вчиненого та особі обвинуваченого.
   
Апеляційний суд погодився з доводами прокурора та засудив обвинуваченого до 3 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.
   
Прес-служба прокуратури Чернігівської області повідомила, що вирок набрав законної сили.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини