Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 16:03:09

Стартували десяті патріотичні ігри "Сокіл"

17.05.2019   09:49Агенцiя

Понад 400 школярів з районів та міст Чернігівщини зібралися 16 травня, на базі дитячого табору «Юний турист», що в Количівці Чернігівського району. Тут проходить ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Упродовж п’яти днів 40 роїв (команд) змагатимуться у фізичній та інтелектуальній вправності.

На відкритті заходу учасників цьогорічних змагань привітав начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації, заступник голови обласного штабу гри «Сокіл» («Джура») Микола Конопацький. Він побажав учням якнайкраще продемонструвати свої фізичні здібності та знання української історії, бути достойними наслідувачами козацьких традицій і бойового козацького духу.

На добрі справи й успішну гру благословив юних козаків настоятель храму Святої Великомучениці Катерини Православної Церкви України, протоієрей отець Роман (Кіник).

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам`ять героїв, які загинули на території Донецької та Луганської областей.

У наметовому містечку для учасників гри передбачені численні конкурси, зокрема «Стрільба», «Таборування», подолання туристсько-спортивної смуги перешкод, надання першої долікарської допомоги «Рятівник», силові змагання з перетягування линви та штовхання гирі. Зможуть перевірити свої знання і знавці української історії.

Крім того, джури стануть учасниками різноманітних заходів із національно-патріотичного виховання – тренінгів на формування командної взаємодії «Джура єднає», патріотичних заходів за участю воїнів АТО/ООС та патріотичних громадських організацій, патріотичних майстер-класів.

Гра триватиме до 21 травня. За її підсумками буде визначено команду, яка представлятиме Чернігівщину на  ІІІ (Всеукраїнському) етапі гри «Сокіл» («Джура») у липні 2019 року «Джура – 2019: Самарська Січ».

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини