Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:51:58

Поліція затримала на гарячому серійних викрадачів автомобілів

16.05.2019   08:11Агенцiя

Кримінальна поліція Чернігова провела операцію із затримання на гарячому злочинної групи, яка підозрюється у скоєнні серії викрадень автомобілів з гаражів містян.

Поліцейські затримали трьох чернігівців на території одного з автокооперативів міста. Сталося це якраз у момент викрадення чергового легковика. Зловмисники зрізали замок з дверей гаража і виштовхували автівку назовні.

Цього разу здобиччю став доволі свіжий Nissan Almera. Викрадачі планували перекотити його до іншого гаража в цьому ж кооперативі, винайнятого заздалегідь.

Побачивши правоохоронців, зловмисники спробували втекти, проте невдало. Всіх трьох оперативники затримали.

Поліцейські встановили, що одному зі спільників 35 років, двом іншим по 25. Їхній злочинний бізнес тривав п’ятий місяць і набув неабиякого розмаху. Члени групи обґрунтовано підозрюються в незаконному заволодінні щонайменше вісьмома автомобілями, а також ряді крадіжок майна автовласників з гаражів. Всі злочини відбувалися за подібною схемою. Розпочинали крадії з вітчизняної автокласики. Згодом перейшли на більш сучасну техніку іноземного виробництва.

У ряді гаражних приміщень, які винаймали зловмисники, поліція провела санкціоновані обшуки. Вилучено ряд автівок, в тому числі частково розібраних, а також запасні частини, фрагменти розрізаних кузовів, інструменти, крадене з гаражів майно тощо.

Всіх членів групи поліція затримала в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з проникненням у сховище) - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі розглядається питання обрання підозрюваним міри запобіжного заходу.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області проінформував, що триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини