Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:44:31

У Чернігові затримали депутата міськради та керівника КП під час отримання 25000 доларів США неправомірної вигоди

15.05.2019   20:36Агенцiя

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки та процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону затримали депутата Чернігівської міської ради – голову постійної комісії з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відноси, а також директора комунального підприємства "Чернігівбудінвест".

За даними слідства, директор комунального підприємства за попередньою змовою групою осіб з депутатом вимагали 50 000 доларів США від підприємця за підписання договору про виділення в суборенду земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку на території міста Чернігова та подальше погодження необхідних дозвільних документів щодо вказаної земельної ділянки. У разі ненадання коштів, підприємцю погрожували неприємностями зі Службою безпеки України. Під час отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 25 тисяч доларів осіб затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі ДБР готують затриманим повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України). Також готується клопотання до суду про обрання особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 12 років.

https://dbr.gov.ua/news/u-chernigovi-zatrimali-deputata-miskradi-ta-kerivnika-kp-pid-chas-otrimannya-25-000-dolariv-ssha-nepravomirnoi-vigodi

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини