Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:11:22

Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей

14.05.2019   14:46Агенцiя

13 травня, напередодні міжнародного Дня сім’ї, який встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня, Чернігівським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі «Спілкою жінок Чернігівщини» організовано засідання «за круглим столом» на тему «Формування позитивного іміджу сім’ї та її соціальна підтримка».

Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!

До участі у засіданні запрошені Дорожкіна І.В., голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини», Лемеш Н.П., директор департаменту сім’ї, молоді та спорту, Гучук Н. М., головний спеціаліст відділу адресних соціальних виплат департаменту соціального захисту населення, Якубова Г.В., головний лікар дитячої лікарні №2, Кальницька К.О., завідувач кафедри організації соціально-психологічної допомоги населенню навчально-наукового інституту права і соціальних технологій ЧНТУ, Мазур Л.О., директор Чернігівського міського центру СССДМ, Грищенко І.В., заступник директора навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області, Коротков П.В., психолог «Клініки, дружньої до молоді», а також Личик О.М., курсант Академії державної пенітенціарної служби та Тимофеєва О.О., багатодітна мама. У обговоренні актуальних проблем сучасної родини взяли участь також Зеленько Л.Ф., начальник служби у справах дітей, Завадська Л.М., завідувач кафедри соціальної роботи національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, Проскуріна Н.П., голова ГО «Дія», Бушай Н.В., головний редактор газети «НК», які, крім того, поділились досвідом з власних родин.

Директор ЧОЦСССДМ Кот А.А. у вступному слові ознайомила присутніх з роботою центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з підтримки сімей та сприяння вирішення проблем родин, які опинилися у складних життєвих обставинах. Соціальні послуги, які надаються сім’ям, спрямовані на подолання складних життєвих обставин, збереження родинних стосунків, запобігання насильству в сім’ї та жорстокому поводженню з дітьми, попередження соціального сирітства, сприяння поверненню дітей у біологічні родини та їх соціальний захист.
З метою виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, саме у сімейному оточенні центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді регіону займаються пошуком, підбором, підготовкою кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни та піклувальники, забезпечують соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Так, станом на 01.04.2019 року в Чернігівській області функціонує 199 прийомних сімей, в них виховується 323 дітей та 29 дитячих будинків сімейного типу, в яких 187 вихованців. Упродовж І кварталу 2019 року створено 12 прийомних сімей.

Учасники засідання у своїх виступах торкнулись важливих аспектів формування позитивної моделі сім’ї, зокрема, соціального, психологічного, медичного, правового, звернули увагу на важливість сімейних цінностей у процесі виховання покоління, що підростає, та формування відповідального ставлення до батьківства, а також висловили свою думку, що для кожного з них означає сім’я, інформує Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

У сучасному суспільстві, на жаль, не кожна сім'я може впоратися з різними видами проблем та зберегти позитивні стосунки. Саме тому необхідно говорити про щасливі родини, про їх сімейні цінності, приклад виховання дітей та міжособистісних відносин, адже для кожної людини родина - це основа основ. Поняття щастя майже кожна людина пов'язує, насамперед, із сім'єю: щасливий той, хто щасливий у своєму домі.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини