Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:55:40

Розширена оперативна нарада при Ніжинському міському голові

14.05.2019   08:48Агенцiя

13 травня у великій залі міської ради відбулась розширена оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На початку засідання Анатолій Валерійович ознайомив присутніх з планом проведення розширеної оперативної наради керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, керівників виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради при міському голові:

1.Про стан правопорядку та протидії злочинності, заходи забезпечення публічного порядку та безпеки громадян, що були вжиті на території громади міста упродовж квітня 2019 року (начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Музиченко Інна Іванівна.).

2.Про заходи щодо запобігання та профілактики надзвичайних ситуацій, які повֹ’язані з травмуванням  та загибеллю людей, про стан протипожежної безпеки та території громади міста у продовж квітня 2019 року(начальник Ніжинського МРВ управління держслужби з надзвичайних ситуацій Кравцов Дмитро Станіславович).

3.Про заходи профілактики захворюваності на кір та інші інфекційні захворювання, про стан загальної епідеміологічної ситуації на території громади міста у продовж квітня 2019 року (заступник головного лікаря по медичній частині КНП«Ніжинська центральна міська лікарня ім.Миколи Галицького» Шейко Олена Леонідівна, начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держспоживслужби в Чернігівській області Рафальський Віктор Степанович).

4.Підведення підсумків проведення місячника благоустрою (начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Кушніренко Анатолій Миколайович).

5.Про зміни до чинного законодавства щодо надання житлово-комунальних послуг населенню (перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олійник Григорій Миколайович).

6.Про зміни до Порядку надання субсидій населенню (заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, начальник управління праці та соціального захисту населення Кулініч Валентина Михайлівна).

7.Різне.

8.Підведення підсумків наради.

Заступник головного лікаря по медичній частині комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна міська лікарня ім.Миколи Галицького» Олена Шейко доповіла «Про заходи профілактики захворюваності на кір та інші інфекційні захворювання, про стан загальної епідеміологічної ситуації на території громади міста у продовж квітня 2019 року». Впродовж квітня місяця 25 чоловік захворіло на гостріентероколіти (14-дорослих та 11 – дітей), 30 осіб – кір (з них 19 – дорослих та 11 - дітей ), 33 особи – вітряна віспа, 1 особа – кашлюк та 1 особа в ДНЗ №9 захворіла на менінгітову інфекцію, 1 особа – захоріла на скарлатину, 1 особа – гепатит та 8 чоловік – ротовірусна інфекція. Дієвими профілактичними заходами залишаються: планові щеплення (вакцинація – це найдієвіший спосіб захистити дитину від інфекційних захворювань), здоровий спосіб життя та особиста гігієна.

Підвівши підсумки наради начальник управління культури і туризму Ніжинської міської ради Тетяна Бассак запросила всіх присутніх на заходи, які відбудуться на цьому тижні, а саме: 16 травня о 15-30 годині – з нагоди Всесвітнього дня вишиванки пройде марш вишиванок (формування колони біля Всіхсвятської церки). 17 травня об 11-00 годині урочистості біля пам’ятного знаку «Останній шлях Кобзаря» на подвір’ї Спасо-Преображенської церкви та о 16-00 годині у Міському Будинку культури відбудеться загальноміський захід «Талант року».

Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко прозвітував «про проведення місячника з благоустрою» на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. З метою поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрою м.Ніжина, створення нових зелених насаджень, очищення водних джерел, упорядкування сміттєзвалищ, поліпшення естетичного та санітарного стану об’єктів масового перебування та відпочинку населення та на виконання розпорядження міського голови № 78 від 15.03.19 «Про організацію проведення у 2019 році заходів з озеленення, благоустрою та санітарного очищення території міста Ніжина» в місті проведено Всеукраїнську акцію «Зробимо Україну чистою»(з 26.03.2019 – 26.04.2019р.). Під час проведення місячника з благоустрою були здійснені наступні заходи:

1)Вивезено сміття загалом 1081 т. з нього:
- вивезено та подрібнено гілля 150 т.
- вивезено сміття на міський полігон: 931  т., з нього:
- фізичними та юридичними особами 188 т.,
- комунальними підприємствами: 743 т. в тому числі,
- стихійних звалищ транспортом КП «ВУКГ» 515 т;

2)Висаджено саджанців зелених насаджень - 650 шт;

3)Прибрано міські території загального користування згідно затвердженого переліку»;

4)Проведено прибирання змету (земля під бордюрами)вивезено більш ніж 600 т.;

5)Прибрано 430 прибудинкових територій;

6)Впорядковано:
- 3 парки;
- 9 скверів;
- 34 дитячих майданчиків;
- 5 спортивних майданчиків;
- на 8 кладовищах міста (вивезено сміття 200 т., територія постійно прибирається, завезено пісок - 279 м.куб. та ґрунт - 256 м.куб);
- проведено косметичний ремонт 13 братських могил;
- проведено косметичний ремонт 1 меморіального комплексу;
- виконано благоустрій та санітарне прибирання пам’ятних знаків (по вул. Прилуцька «26 Бакинськіх  комісарів»), пам’ятний знак загиблим мирним жителям під час Великої Вітчизняної Війни, що розташований за Цегляним заводом, а також пам’ятний знак Богдану Хмельницькому;
- прибрано 80тис. м² тротуарів;
- прибрано 120 зупинок міського громадського транспорту;
- очищено від сміття 18 тис. м2  берегів р.Остер;
- прибрано 30,4  тис. м²  газонів;
- прибрано 1,2 тис. м²  квітників, проводиться висадка квітів;
- проведено та ведеться ремонт МАФів (лавки, східці, поручні, пісочниці, стовпи освітлення, урни, огорожі та ін.);
- проводиться встановлення нових та ремонт старих урн для сміття;
- проводиться фарбування елементів благоустрою на вулицях міста;  
- виконано ремонт вуличного освітлення, замінено - 209 ламп, ліхтарів - 48 шт.

Виконано та ведеться санітарне та формувальне підрізання дерев по всій території міста:
- підрізано більш ніж 1100 тис. дерев,
- викорчувано більш ніж 80 пнів,
- видалено близько 80 аварійних дерев.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини