Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:25:08

Регіональне об’єднання громадських ініціатив створили активісти Чернігівщини

14.05.2019   07:41Агенцiя

11 травня в Чернігові відбулося створення громадського об’єднання «Спілка ініціатив Чернігівщини».

Під час установчих зборів між організаціями було підписано меморандум, затверджено Статут, обрано Правління та голову об’єднання – ним став Павло Пущенко.

До складу засновників увійшли громадські організації  з різних частин Чернігівської області:  корюківська «Альтернатива» та Молодіжна рада, «Сосницькі горизонти», ніжинські «Лабораторія ініціативної молоді», відділення «Студентської Спілки» та ГО ”Створімо майбутнє разом”,  ГО «Менщина» та “Спілка жінок Менщини”, чернігівські організації “Молодь-XXI століття”, “Освітній центр “Ініціатива”, «Світанок», “Центр політичних студій та аналітики”, “Агенція міських ініціатив”.

Метою своєю діяльності визначили  захист спільних інтересів, об’єднання і посилення громадського сектору Чернігівщини та зміцнення (донесення) позиції у впровадженні суспільних змін.

Громадське об’єднання «Спілка ініціатив Чернігівщини»  ставить перед собою такі завдання:
    представлення інтересів неурядових організацій перед органами місцевого самоврядування та органами державної влади;
    вплив на формування порядку денного місцевої, регіональної та національної політики для кращого врахування інтересів громадськості;
    сприяння  формуванню та підвищенню професійних,  технічних, інституційних спроможностей організацій громадянського суспільства, а також спроможності впливати на ухвалення рішень органами влади;
    створення умов, інструментів та проведення заходів, які б давали можливість обмінюватися, формувати та впроваджувати кращі практики громадянської активності в Чернігівській області;
    сприяння формуванню та реалізації спільних  проектів;
    формування  консолідованої позиції по ключовим  питанням стандартів діяльності ОГС;
    сприяння налагодження партнерства та якісної співпраці ОГС і місцевої влади, а також якісного залучення населення до процесів розвитку громад Чернігівської області;
    сприяння  збільшенню довіри від громадян до ОГС;
    підтримка  локальних  ініціатив формальних та неформальних ОГС;
    сприяння інформаційній підтримці діяльності ОГС членів Об’єднання та інших ОГС за потреби/запитом;
    створення умов для розвитку громадянської освіти;

Захід відбувся  у рамках проекту Спілки “Громадські ініціативи України” “Ефективна регіональна модель взаємодії НГО”, що фінансується Національним фондом підтримки демократії (NED) та за сприяння Чернігівського центру розвитку  місцевого самоврядування.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини