Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:17:42

Інтервенційні хірурги опанували європейській досвід

13.05.2019   12:05Агенцiя

На базі відділень інтервенційної кардіології та інтервенційної радіології Чернігівської міської лікарні № 2 10−11травня відбувся міжнародного рівня майстер-клас, присвячений виконанню ендоваскулярних реканалізацій хронічних оклюзій коронарних артерій.

У перекладі з медичної мови йшлося про малотравматичне втручання на серці пацієнтів, хворих на стенокардію.

Стенокарді́я (застаріле грудна жаба) − захворювання, симптомами якого є напади раптового болю в грудях внаслідок недостатності кровопостачання міокарду.

Досвідом ділився керівник Різької клініки серця та судин (Латвія) Артіс Калніньш, один із провідних інтервенційних кардіологів Європи. Аудиторію учасників, які переймали напрацювання, склали інтервенційні кардіологи Запоріжжя, Києва, Полтави, Чернігова.

Руки досвідчених хірургів рятували життя пацієнтів зі складними випадками захворювання у віковій категорії від 42 до 76 років. Оперативні втручання здійснювалися в режимі онлайн-трансляції з операційних. Тривали операції від трьох до шести годин. Такого роду хірургічні втручання усувають симптоми стенокардії, виключають ризики повторного інфаркту, значно покращують прогноз пацієнта.

Як зазначив завідувач відділення інтервенційної радіології (рентгено-хірургічний блок) та рентгенології – серцево-судинний, ендоваскулярний хірург відділення серцево-судинної хірургії Чернігівської міської лікарні №2 Олександр Бараненко, майстер-клас такого масштабу – дебютний проект, який відбувся за ініціативи київських колег та був підтриманий адміністрацією та інтервенційними кардіологами нашого медичного закладу.
− Наші інтервенційні кардіологи вже виконують подібні операції. Під час майстер-класу ми мали обмін досвідом із досвідченими колегами. Адже технології виконання розвиваються, вимагають постійного професійного росту, – підкреслив хірург.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини