Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:21:47

На Чернігівщині триває перепідготовка воїнів-танкістів за новітніми стандартами

11.05.2019   08:57Агенцiя

В селищі Десна, на базі 169 навчального центру з жовтня минулого року розпочалась підготовка танкових екіпажів за новими стандартами. Внаслідок цього був створений новий окремий підрозділ – школа танкістів.

На навчання до школи танкістів прибувають військовослужбовці з усіх куточків країни в складі танкового екіпажу, зокрема командир танку, навідник та механік-водій. Основні вимоги, що висуваються до навчаємих - перебування на штатній посаді один рік і більше, наявність відповідної класної кваліфікації та базова підготовка за фахом.
   
— Основним завданням школи танкістів є мотивація кар’єрного росту серед воїнів-танкістів, вдосконалення практичних навичок та лідерських якостей та насамперед - професійна навченість кожного члена танкового екіпажу з врахуванням досвіду АТО/ООС, — повідомив начальник школи танкістів 169 навчального центру Сергій Ізбаш.
   
Підготовка танкістів триває близько одного місяця. Всі танкові екіпажі проходять перепідготовку за декількома напрямками. Спочатку кожен член екіпажа проходить індивідуальну підготовку. В подальшому, після здачі відповідних заліків, військовослужбовці навчаються на курсі колективної підготовки, який передбачає виконання складних тактичних прийомів, таких як «штани», «карусель», стрільба з-за терикону тощо.
   
Керівник навчань для навчаємих постійно ускладнює завдання та модулює різні ситуації, наближені до бойових.
   
В разі успішного закінчення навчання військовослужбовці отримують рекомендації щодо присвоєння відповідної класної кваліфікації за танковими напрямками.
   
Після повернення до своє військової частини при виконання обов’язків за призначенням та в зоні ООС кожен випускник отримує додаткову грошову винагороду в розмірі однієї тисячі гривень щомісячно.
   
На сьогодні в школі танкістів є можливість одночасно проводити перепідготовку близько 120 фахівців танкових підрозділів.
   
Програма навчання постійно коригується з врахуванням пропозицій слухачів курсів, досвіду АТО/ООС та закордонного досвіду.  Інструктори школи танкістів в ході навчання використовують власний бойовий досвід АТО/ООС та досвід отриманий у закордонних колег, зокрема британців та американців.
   
На майбутнє, керівництво школи танкістів має на меті проводити перепідготовку воїнів-танкістів до роти включно та створити окремий навчальний жіночий танковий екіпаж,інформує Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Чернігів).

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини