Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:07:43

На Чернігівщині триває перепідготовка воїнів-танкістів за новітніми стандартами

11.05.2019   08:57Агенцiя

В селищі Десна, на базі 169 навчального центру з жовтня минулого року розпочалась підготовка танкових екіпажів за новими стандартами. Внаслідок цього був створений новий окремий підрозділ – школа танкістів.

На навчання до школи танкістів прибувають військовослужбовці з усіх куточків країни в складі танкового екіпажу, зокрема командир танку, навідник та механік-водій. Основні вимоги, що висуваються до навчаємих - перебування на штатній посаді один рік і більше, наявність відповідної класної кваліфікації та базова підготовка за фахом.
   
— Основним завданням школи танкістів є мотивація кар’єрного росту серед воїнів-танкістів, вдосконалення практичних навичок та лідерських якостей та насамперед - професійна навченість кожного члена танкового екіпажу з врахуванням досвіду АТО/ООС, — повідомив начальник школи танкістів 169 навчального центру Сергій Ізбаш.
   
Підготовка танкістів триває близько одного місяця. Всі танкові екіпажі проходять перепідготовку за декількома напрямками. Спочатку кожен член екіпажа проходить індивідуальну підготовку. В подальшому, після здачі відповідних заліків, військовослужбовці навчаються на курсі колективної підготовки, який передбачає виконання складних тактичних прийомів, таких як «штани», «карусель», стрільба з-за терикону тощо.
   
Керівник навчань для навчаємих постійно ускладнює завдання та модулює різні ситуації, наближені до бойових.
   
В разі успішного закінчення навчання військовослужбовці отримують рекомендації щодо присвоєння відповідної класної кваліфікації за танковими напрямками.
   
Після повернення до своє військової частини при виконання обов’язків за призначенням та в зоні ООС кожен випускник отримує додаткову грошову винагороду в розмірі однієї тисячі гривень щомісячно.
   
На сьогодні в школі танкістів є можливість одночасно проводити перепідготовку близько 120 фахівців танкових підрозділів.
   
Програма навчання постійно коригується з врахуванням пропозицій слухачів курсів, досвіду АТО/ООС та закордонного досвіду.  Інструктори школи танкістів в ході навчання використовують власний бойовий досвід АТО/ООС та досвід отриманий у закордонних колег, зокрема британців та американців.
   
На майбутнє, керівництво школи танкістів має на меті проводити перепідготовку воїнів-танкістів до роти включно та створити окремий навчальний жіночий танковий екіпаж,інформує Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Чернігів).

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини