Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:06:40

Традиційна зустріч із ветеранським активом Чернігова з нагоди Дня перемоги

10.05.2019   08:37Агенцiя

9 травня у міській раді пройшла вже традиційна зустріч міського голови Владислава Атрошенка із ветеранським активом Чернігова. До спілкування долучилися учасники бойових дій, діти війни, колишні партизани та підпільники, члени міської організації Ради ветеранів України.

«Учора був День пам’яті та примирення, ми вшановували пам’ять всіх загиблих у Другій світовій війні. Цей день встановлений державою через трагічну сторінку історії нашої країни, і ми у місті проводимо відповідні заходи, схиляємо голову перед загиблими. Однак у той же час, і це є моя особиста думка, не варто відмовлятись від свята Дня Перемоги 9 травня. Для багатьох поколінь українців це було дійсно свято, але свято не у традиційному розумінні, а свято зі сльозами на очах», - звернувся до ветеранів міський голова.

На думку міського голови, частини України дуже різні за ментальністю, особливо у частині сприйняття історичних подій. Так само під час Другої світової люди сприймали ті події по-різному.

«Сьогодні, зі зміною часу і зміною поглядів, сторінки історії ми сприймаємо вже з різних ракурсів. Вже 99% безпосередніх учасників тих подій немає в живих. Тож прийшов час для примирення і зовнішнього, і внутрішнього. Я спілкувався із німцями, у тому числі із делегаціями із нашого міста-побратима Меммінгена - вони розуміють все і несуть тягар вини за своїх предків, які вбивали наших людей. Думаю, прийшов час примиритись і вибачити нащадкам. Вибачити, але не забути. Так само ми мусимо примиритися всередині Україні і простягнути руку один одному - українці, які воювали у різних арміях та формуваннях за звільнення Батьківщини. 8 травня День пам’яті та примирення – це данина жертвам війни. А 9 травня День Перемоги – це свято наших дідів та прадідів», - вважає міський голова.

«Всі жертви, які приніс наш народ, були заради нашого з вами майбутнього. Тому потрібно поважати і цінувати ці жертви. А демонструвати цю повагу своїм життям, своєю роботою, своїм відношенням до України сучасної, до Чернігова, своїм дбайливим ставленням до майна міської громади, сумлінною сплатою податків. Нам потрібно всім разом будувати таку країну, щоб у нас було навіть краще, ніж у Європі», - вважає міський голова.

З нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ветеранський актив також привітали святковим концертом, квітами та символічними подарунками.

Як відомо, у Чернігові до Дня Перемоги учасникам бойових дій Другої світової війни нададуть грошову допомогу від міста. Таке завдання дав підлеглим чернігівський міський голова Владислав Атрошенко ще минулого тижня. 7 травня під час засідання виконкому стало відомо, що таку допомогу отримають 179 ветеранів, інформує Прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини