Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:10:41

Традиційна зустріч із ветеранським активом Чернігова з нагоди Дня перемоги

10.05.2019   08:37Агенцiя

9 травня у міській раді пройшла вже традиційна зустріч міського голови Владислава Атрошенка із ветеранським активом Чернігова. До спілкування долучилися учасники бойових дій, діти війни, колишні партизани та підпільники, члени міської організації Ради ветеранів України.

«Учора був День пам’яті та примирення, ми вшановували пам’ять всіх загиблих у Другій світовій війні. Цей день встановлений державою через трагічну сторінку історії нашої країни, і ми у місті проводимо відповідні заходи, схиляємо голову перед загиблими. Однак у той же час, і це є моя особиста думка, не варто відмовлятись від свята Дня Перемоги 9 травня. Для багатьох поколінь українців це було дійсно свято, але свято не у традиційному розумінні, а свято зі сльозами на очах», - звернувся до ветеранів міський голова.

На думку міського голови, частини України дуже різні за ментальністю, особливо у частині сприйняття історичних подій. Так само під час Другої світової люди сприймали ті події по-різному.

«Сьогодні, зі зміною часу і зміною поглядів, сторінки історії ми сприймаємо вже з різних ракурсів. Вже 99% безпосередніх учасників тих подій немає в живих. Тож прийшов час для примирення і зовнішнього, і внутрішнього. Я спілкувався із німцями, у тому числі із делегаціями із нашого міста-побратима Меммінгена - вони розуміють все і несуть тягар вини за своїх предків, які вбивали наших людей. Думаю, прийшов час примиритись і вибачити нащадкам. Вибачити, але не забути. Так само ми мусимо примиритися всередині Україні і простягнути руку один одному - українці, які воювали у різних арміях та формуваннях за звільнення Батьківщини. 8 травня День пам’яті та примирення – це данина жертвам війни. А 9 травня День Перемоги – це свято наших дідів та прадідів», - вважає міський голова.

«Всі жертви, які приніс наш народ, були заради нашого з вами майбутнього. Тому потрібно поважати і цінувати ці жертви. А демонструвати цю повагу своїм життям, своєю роботою, своїм відношенням до України сучасної, до Чернігова, своїм дбайливим ставленням до майна міської громади, сумлінною сплатою податків. Нам потрібно всім разом будувати таку країну, щоб у нас було навіть краще, ніж у Європі», - вважає міський голова.

З нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ветеранський актив також привітали святковим концертом, квітами та символічними подарунками.

Як відомо, у Чернігові до Дня Перемоги учасникам бойових дій Другої світової війни нададуть грошову допомогу від міста. Таке завдання дав підлеглим чернігівський міський голова Владислав Атрошенко ще минулого тижня. 7 травня під час засідання виконкому стало відомо, що таку допомогу отримають 179 ветеранів, інформує Прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини