Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:46:15

Фахівці ДСНС України провели для вихованців школи-інтернату громадську акцію "Запобігти. Врятувати. Допомогти"

08.05.2019   08:06Агенцiя

7 травня на базі комунального закладу "Чернігівська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст." м. Чернігова рятувальники провели громадську Акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». У проведенні даного заходу були задіяні фахівці Управління ДСНС України у Чернігівській області.

Рятувальники звернули увагу присутніх на профілактику дитячого травматизму, спричиненого дитячими пустощами з вогнем, а також здійснення основних заходів з попередження та першочергових дій у разі виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій. Під час бесіди школярам нагадали, як слід поводитися, щоб не стати винуватцем пожежі або іншої надзвичайної події, а також як діяти в разі їх виникнення.

На майданчику закладу вогнеборці продемонстрували гасіння умовної пожежі, а також технічні можливості пожежно-рятувальної техніки і спорядження, а кожен бажаючий мав можливість попрацювати з водяним стволом та приміряти бойовий одяг.

Надалі, фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Чернігівській області розповіли дітям про наслідки необережного поводження з вибухонебезпечними предметами, а також роз`яснили основні заходи безпеки у разі виявлення боєприпасів або схожих на них предметів. Використовуючи макети снарядів, мін, гранат, сапери показали дітям, як виглядають ці небезпечні предмети. Крім того, всі охочі змогли приміряти бронежилет і каску, потримати в руках міношукач й інші спецзасоби піротехніків.

Досить цікавими для присутніх  були показові виступи кінологів обласного Управління ДСНС та їх чотирилапих вихованців. Службові собаки виконували різні вправи, чим викликали особливе захоплення у дітлахів.

Вихованці закладу з цікавістю слухали фахівців, задавали багато запитань, на які отримали змістовні відповіді. На останок заходу керівництво та учні подякували рятувальникам за цікаві та пізнавальні виступи, а співробітники Служби порятунку «101» в свою чергу сподіваються, що такі заходи дозволять збагатити знання учнів та застерегти їх від надзвичайних ситуацій та подій, інформує УДСНС України у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини