Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:05:19

Військовослужбовці навчального центру Державної спеціальної служби транспорту відзначили День частини

06.05.2019   08:53Агенцiя

Свято з відзначення Дня частини розпочалося на плацу навчального центру. В ході урочистих зборів до військовослужбовців з вітальними словами звернулися голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-лейтенант Володимир Кравченко, начальник головного штабу Державної спеціальної служби транспорту генерал-майор Сергій Затолокін, представники місцевих органів влади та самоврядування, командири військових частин гарнізону, ветерани військової служби, учасники бойових дій та інші рочесні гості.

За зразкове виконання службових обов'язків, високу професійну майстерність, бездоганну службу та з нагоди Дня частини 8 навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту Ігор Вдовенко вручив почесні грамоти обласної ради з нагрудними знаками командиру навчального батальйону підполковнику Миколі Богомазу та командиру шляхо-відновлювального батальйону підполковнику Денису Ігунову.
 
Також багатьох військовослужбовців і ветеранів військової частини було нагороджено цінними подарунками, почесними відзнаками, грамотами та подяками.
 
Святкового настрою присутнім додавали марші, пісні та музичні композиції у виконанні військового оркестру центру та солістів.
 
Також для учасників урочистостей була проведена виставка військової техніки, а на завершення відбувся святковий концерт.


Довідково:

У вересні 2014 року для виконання заходів по інженерному обладнанню рубежів на потенційно загрозливих напрямках в зоні проведення АТО наказом з числа військовослужбовців навчального центру була сформована взводна тактична група. До неї входили сапери, охоронці та військовослужбовці технічного напрямку.
Техніка 8 НЦ забезпечувала виробництво земляних робіт під конструкцію бліндажів, наметів, укриттів для бойової техніки і копання окопів.
На околицях м. Дебальцево було відрито і побудовано бліндажі,  окопи під танки та БТРи. Роботи проводились в умовах постійних артилерійських мінометних обстрілів.
 
З липня по жовтень сапери виконували завдання по розмінуванню об’єктів національної транспортної системи та житлових районів на звільнених територіях Донецької (м.Слов`янськ, м.Краматорськ м.Красний Лиман, м.Артемівськ, м.Світлодарськ, м.Дебальцеве, селище Семенівка, селище Крива Лука) та Луганської (селище Троїцьке) областей. За час виконання завдань були знищені боєприпаси ствольної, реактивної та мінометної артилерії, протипіхотні та протитанкові міни, саморобні вибухові пристрої.
Великий вклад вносять військовослужбовці взводу охорони, які забезпечують цілодобове чергування  в місці розташування табору, здійснюють супровід автоколон та охорону техніки і особового складу під час виконання робіт на передовій. З січня 2015 року під охорону взято мости, очисні споруди та електропідстанція в м.Слов`янську.
 
Одне з головних завдань – відновлення доріг і мостів. Так, наприклад, коли у звільненому Слов’янську виявились зруйнованими кілька мостів, особовий склад центру, у взаємодії з 194-м понтонно-мостовим загоном, навів два наплавні мости завдовжки 70-75 метрів у напрямку Артемівська. Це дозволило відновити рух не тільки військових колон, а й громадського транспорту. Наведення поромних переправ - складний процес із залученням великої кількості різної техніки. Водолази під Слов’янськом проводили розвідку водної перешкоди.
 
На даний час військовослужбовці навчального центру виконують завдання по охороні та обороні об’єктів в зоні проведення ООС Донецької області в містах Сіверськ та Лиман. Також під охороною та обороною знаходяться інші об’єкти, що не входять до зони проведення ООС.

В навчальному центрі проходять службу понад 300 учасників бойових дій.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини