Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:45:14

Військовослужбовці навчального центру Державної спеціальної служби транспорту відзначили День частини

06.05.2019   08:53Агенцiя

Свято з відзначення Дня частини розпочалося на плацу навчального центру. В ході урочистих зборів до військовослужбовців з вітальними словами звернулися голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-лейтенант Володимир Кравченко, начальник головного штабу Державної спеціальної служби транспорту генерал-майор Сергій Затолокін, представники місцевих органів влади та самоврядування, командири військових частин гарнізону, ветерани військової служби, учасники бойових дій та інші рочесні гості.

За зразкове виконання службових обов'язків, високу професійну майстерність, бездоганну службу та з нагоди Дня частини 8 навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту Ігор Вдовенко вручив почесні грамоти обласної ради з нагрудними знаками командиру навчального батальйону підполковнику Миколі Богомазу та командиру шляхо-відновлювального батальйону підполковнику Денису Ігунову.
 
Також багатьох військовослужбовців і ветеранів військової частини було нагороджено цінними подарунками, почесними відзнаками, грамотами та подяками.
 
Святкового настрою присутнім додавали марші, пісні та музичні композиції у виконанні військового оркестру центру та солістів.
 
Також для учасників урочистостей була проведена виставка військової техніки, а на завершення відбувся святковий концерт.


Довідково:

У вересні 2014 року для виконання заходів по інженерному обладнанню рубежів на потенційно загрозливих напрямках в зоні проведення АТО наказом з числа військовослужбовців навчального центру була сформована взводна тактична група. До неї входили сапери, охоронці та військовослужбовці технічного напрямку.
Техніка 8 НЦ забезпечувала виробництво земляних робіт під конструкцію бліндажів, наметів, укриттів для бойової техніки і копання окопів.
На околицях м. Дебальцево було відрито і побудовано бліндажі,  окопи під танки та БТРи. Роботи проводились в умовах постійних артилерійських мінометних обстрілів.
 
З липня по жовтень сапери виконували завдання по розмінуванню об’єктів національної транспортної системи та житлових районів на звільнених територіях Донецької (м.Слов`янськ, м.Краматорськ м.Красний Лиман, м.Артемівськ, м.Світлодарськ, м.Дебальцеве, селище Семенівка, селище Крива Лука) та Луганської (селище Троїцьке) областей. За час виконання завдань були знищені боєприпаси ствольної, реактивної та мінометної артилерії, протипіхотні та протитанкові міни, саморобні вибухові пристрої.
Великий вклад вносять військовослужбовці взводу охорони, які забезпечують цілодобове чергування  в місці розташування табору, здійснюють супровід автоколон та охорону техніки і особового складу під час виконання робіт на передовій. З січня 2015 року під охорону взято мости, очисні споруди та електропідстанція в м.Слов`янську.
 
Одне з головних завдань – відновлення доріг і мостів. Так, наприклад, коли у звільненому Слов’янську виявились зруйнованими кілька мостів, особовий склад центру, у взаємодії з 194-м понтонно-мостовим загоном, навів два наплавні мости завдовжки 70-75 метрів у напрямку Артемівська. Це дозволило відновити рух не тільки військових колон, а й громадського транспорту. Наведення поромних переправ - складний процес із залученням великої кількості різної техніки. Водолази під Слов’янськом проводили розвідку водної перешкоди.
 
На даний час військовослужбовці навчального центру виконують завдання по охороні та обороні об’єктів в зоні проведення ООС Донецької області в містах Сіверськ та Лиман. Також під охороною та обороною знаходяться інші об’єкти, що не входять до зони проведення ООС.

В навчальному центрі проходять службу понад 300 учасників бойових дій.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини