Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:46:06

Владислав Атрошенко: Прошу чернігівців зрозуміти, що неплатежі призведуть до зупинки комунального господарства міста

03.05.2019   13:12Агенцiя

За дорученням чернігівського міського голови Владислава Атрошенка керівники комунальних підприємств проаналізували динаміку заборгованості за надані послуги протягом останніх місяців. Відповідні цифри оприлюднені сьогодні на нараді у мерії.

Як свідчать узагальнені дані, у лютому-березні зросла кількість неплатежів за послуги утримання будинків, водопостачання та водовідведення, повідомляє Прес-служба Чернігівської міської ради.

Приміром, по АТП-2528 зростають борги за вивезення та утилізацію сміття: рівень сплати у грудні 2018 року – 99%, у січні ц.р. – 98%, лютому – 83%, березні – 72%. Подібна ситуація і по КП «Новозаводське» - зростання заборгованості на 1,1 млн грн за 3 місяці.

На КП "Чернігівводоканал" у 2019 році борги населення зросли з 26 до 29 млн грн.

Причинами цього є як і низька платоспроможність людей, так і заклики політиків у виборчий період не сплачувати за послуги, обіцянки знизити тарифи.

Також є вірогідність, що люди могли несплатити за послуги коштами монетизованої субсидії, яку почали виплачувати з березня. До речі, ті, хто використав монетизовану субсидію не за призначенням, субсидію втратять. Таке передбачено у Порядку надання субсидій населенню.

«Я звертаюсь до всіх чернігівців: є загальнодержавні речі, а є місцеві. Прошу зрозуміти, що неплатежі призведуть до зупинки комунального господарства міста. Якщо не сплачуюються рахунки за послуги, то звідки підприємствам взяти кошти на зарплату, паливно-мастильні матеріали та інше. Далі постає питання, якою буде якість цих послуг», - наголосив міський голова Владислав Атрошенко.

Міський голова доручив комунальним підприємствам та всім посадовим особам міської ради посилити роботу з людьми, пояснювати, до чого можуть призвести неплатежі. До спільної роботи і пояснення закликав приєднатись і представників депутатського корпусу, політичних партій.

КП "Чернігівводоканал" КП "Міськсвітло" Чернігівської міської ради КП ЖЕК- 13 АТП-2528 м.Чернігова Ruslan Volok Управління ЖКГ Чернігівської міської ради Чернігівське комунальне підприємство ЖЕК -10 Сергій Малявко Виктор Пригара (Viktor Prigara).

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини