Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:35:28

69-ю річницю відзначив восьмий навчальний Чернігівський центр Держспецтрансслужби

03.05.2019   09:19Агенцiя

2 травня голова обласної ради Ігор Вдовенко привітав восьмий навчальний Чернігівський центр Держспецтрансслужби із 69-ти річчям від дня його заснування.

В урочистих зборах, приурочених черговій річниці центру і прийдешньому святу Великої Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, взяли участь голова Новозаводської районної у м. Чернігові ради Тетяна Кузнецова-Молодча, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Сергій Болдирев, начальник головного штабу Державної спеціальної служби транспорту генерал-майор Сергій Затолокін, командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-лейтенант Володимир Кравченко, військовослужбовці, ветерани, гості.

Під час святкування присутні згадали багаторічну та славетну історію навчального центру та героїчний подвиг нашого народу під час Другої світової війни. За час існування навчальний центр багато разів удостоювався почесного звання «Відмінний» та неодноразово був нагороджений перехідними знаменами Ради залізничних військ, а також відзнаками обласного рівня як краща військова частина, що дислокується на території Чернігівщини.

Ігор Вдовенко від імені обласної ради і себе особисто привітав військовослужбовців та ветеранів із 69-ю річницею з часу сформування восьмого навчального Чернігівського центру Держспецтрансслужби.

За словами керівника, позаду – майже сім десятиліть становлення спеціалізованого військового підрозділу, особовий склад якого з проголошенням незалежності зробив вагомий внесок у розвиток Збройних Сил України.

- За всім цим – звитяжна воїнська служба та повсякденна праця, що увібрали в себе славні ратні традиції наших батьків, дідів і прадідів, які мужньо та героїчно боронили і звільняли рідну землю від нацистів у період Другої Світової війни, свято Перемоги у якій будемо відзначати 9 травня. Їх приклад служить яскравим взірцем і нинішнім воїнам, які вже не перший рік зі зброєю в руках захищають рідну батьківську землю від ворога на сході України, - наголосив Ігор Вдовенко.

Голова обласної ради висловив щиру вдячність та шану військовослужбовцям Центру, які взяли і нині беруть участь у захисті територіальної цілісності та суверенітету нашої держави.

У свою чергу, обласна рада не стоїть осторонь проблем військовослужбовців. На сьогодні діє обласна Програма матеріально-технічного забезпечення військових та правоохоронних підрозділів, які беруть участь в бойових діях на сході України, та дислокуються на території Чернігівщини. На її виконання в цьому році передбачені видатки з обласного бюджету в сумі майже 2 млн 300 тис грн.

Також діє галузева Програма соціальної підтримки військових Збройних Сил України, членів їх сімей та бійців-добровольців у Чернігівській області на 2019-2023 роки, на здійснення якої в цьому році депутати обласної ради передбачили майже 2 млн грн. Крім того, народні обранці допомагають військовим коштами з депутатського фонду, а комунальні підприємства обласної ради постійно надають допомогу військовим формуванням.

Голова обласної ради побажав усім присутнім віри у майбутнє, мирного неба, міцного здоров'я, щастя, життєвих гараздів, сімейного добробуту і благополуччя.

За зразкове виконання службових обов'язків, високу професійну майстерність, бездоганну службу та з нагоди Дня заснування 8 навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту Ігор Вдовенко вручив почесні грамоти обласної ради з нагрудними знаками підполковнику, командиру навчального батальйону 8 навчального Чернігівського центру Миколі Богомазу та підполковнику, командиру шляхо-відновлювального батальйону 8 навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту Денису Ігунову.

Також окремі із військовослужбовців і ветеранів військової частини отримали цінні подарунки, почесні відзнаки та звання.

Разом з тим, для учасників урочистостей була продемонстрована виставка військової техніки, а також відбувся святковий концерт, відмітив Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини