Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:23:13

Масштабно та урочисто: призовників до війська проводжали всім Черніговом

24.04.2019   14:41Агенцiя

Під звуки військового оркестру, з Божим благословенням та подарунками. Так у центрі Чернігова влаштували святкові проводи призовників до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.


Вітали юнаків біля пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України» та Катерининської церкви, де зібралися батьки, представники влади, військові, школярі, друзі та десятки мешканців міста.

-Легко не буде. Але ось побачите: вас батьки не впізнають. Ви станете дисциплінованими, мужніми, стійкими. Я бажаю вам упевненості, братської дружби. Пишайтеся тим, що ви не ухилилися від служби, а стали зразком для своїх молодших товаришів, - сказав у вітальному слові військовий комісар Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Криворучко.

Благословив хлопців на добру службу та окропив святою водою архієпископ Чернігівський та Ніжинський Владика Євстратій.

-Ви будете захищати Україну. А Бог буде захищати вас. Символічно і дуже важливо, що на службу ви йдете саме від церкви Святої Катерини. Тож нехай Господь буде завжди з вами у ваших молитвах, а сила Хреста захищає вас, - виступив з напутнім словом та молитвою Владика Євстратій.

За традицією, добрі напутні слова звучали і від представників влади та громадських організацій, від імені військових – учасників бойових дій та їх матерів.

Символічним моментом стало вручення призовникам традиційних українських оберегів – ляльок-мотанок «Подорожниця» - їх спеціально для хлопців виготовили вихованці Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Щоб підтримати майбутніх захисників України, показові виступи влаштували прикордонники та нацгвардійці. Представники Чернігівського прикордонного загону продемонстрували вправність свого вірного чотирилапого помічника у пошуку зброї, а показовий виступ з рукопашного бою показали військовослужбовці батальйону Національної Гвардії України.

Святкового настрою додав і неймовірний музично-танцювальний номер у виконанні духового оркестру Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗС України.

Закінчилися проводи масштабним флешмобом: сотні присутніх утворили почесний живий коридор, яким на чолі з військовим оркестром пройшлися майбутні захисники України.

До речі, з Чернігівської області під час весняного призову 2019 року буде відправлено у війська попередньо близько 570 юнаків. З них у Збройні Сили України – майже 250 чоловік. Жоден солдат строкової служби не буде направлений у зону бойових дій.

 
Інформаційний ресурс військової тематики північного регіону

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини