Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:18:24

Розглянуто актуальні питання правової освіти населення

18.04.2019   08:10Агенцiя

Відбулось перше в цьому році засідання Чернігівської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Відкрила захід перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Ірина Жмака. Звернувшись до присутніх вона зазначила, що сприяння в забезпеченні доступу громадян до джерел правової інформації та надання консультативної допомоги з питань застосування законодавчих норм є одним з пріоритетів діяльності органів юстиції області.

«Інформаційні кампанії Міністерства юстиції, що реалізуються органами влади на місцях сприяють кращому розумінню людей своїх прав, вмінню їх відстоювати та захищати. Так, ініціативи «Чужих дітей не буває», «Відповідальне батьківство», проект «Пакунок малюка» – сприяють відповідальному відношенню батьків до своїх обов’язків,  «Стоп насильство» - протидії та попередженню булінгу серед молоді, «Я маю право голосу» - реалізації виборчих прав громадян», - додала Ірина Жмака.

Ділимось досягненнями 2019 року: проект «Я МАЮ ПРАВО!» увійшов в 30-ку фіналістів міжнародного конкурсу WorldJusticeChallenge, спрямованого на визнання передових практик та успішних рішень у сфері правосуддя, сприянню верховенства права (переможці будуть обрані вже на початку травня).

Людмила Кузьміна, начальник Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти, розповіла про стан виконання Програми правової освіти населення в області у 2018 році, поінформувала про напрямки роботи в поточному році. Говорила керівник Управління і про вдосконалення механізмів з проведення ефективних заходів щодо профілактики правопорушень серед дітей.

Кожен мав можливість висловитись з питань порядку денного. Були оговорені питання призначення і виплати коменсації за отримання послуги «Муніципальна няня», особливості здійснення виборчих процедур на прийдешніх виборах Президента України, удосконалення соціальної адаптації та реабілітації неповнолітніх, які мають «конфлікт» із законом, та ін.

Наприкінці члени Ради заслухали рекомендації за результатами проведеного засідання.

Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.