Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:23:12

Триває прийом заявок на обласний конкурс рукописів місцевих авторів

17.04.2019   12:30Агенцiя

Літератори, науковці, публіцисти Чернігівщини можуть скористатися можливістю видати власні твори коштом обласного бюджету. Цього року прийом матеріалів на відкритий конкурс рукописів триватиме до 8 травня. Видані книги шукатимуть своїх читачів у бібліотеках та навчальних закладах області.

Конкурс рукописів проводиться для забезпечення випуску книг місцевих авторів в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 року.

Конкурс покликаний зробити доступними для широкої громадськості кращі зразки творчості авторів Чернігівщини, які не мають перспективи випуску у комерційних видавництвах, але водночас залишаються суспільно важливими та потенційно запитуваними читацькою аудиторією.

Для участі запрошуємо подати до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації:
    завершений рукопис твору в електронному вигляді;
    заяву визначеної форми про винесення рукопису на конкурс;
    мотиваційний лист з обґрунтуванням доцільності випуску рукопису в рамках Програми обсягом до 2000 знаків (або 1 аркуш А4) в електронному вигляді;
    анотацію на рукопис та короткі відомості про автора (авторський колектив, упорядників) в електронному вигляді;
    для творів наукового спрямування — дві фахові рецензії.

Заява та рецензії на рукопис подаються у паперовому вигляді з «мокрими» підписами — або в електронному вигляді, якщо засвідчуються кваліфікованими електронними підписами.

Детальні умови конкурсу описані у відповідному Положенні.

Матеріали приймаються щоденно, крім вихідних та державних свят за адресою: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, м. Чернігів, вул. Шевченка, 7 (вхід з боку скверу ім. Попудренка), к. 2, з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год. Телефон для довідок: (0462) 67-86-94.

Подані рукописи оцінюватиме комісія з питань підтримки місцевого книговидання при облдержадміністрації. Обрані комісією роботи будуть видані без жодної оплати з боку авторів. Весь віддрукований наклад буде переданий до бібліотек, закладів освіти і науки, зацікавлених громадських організацій. Електронні версії виданих книг також будуть розміщені у відкритому доступі на сайті Чернігівської облдержадміністрації. Водночас, виплата гонорарів чи іншої винагороди авторам не передбачена.

На конкурс не приймаються заявки від авторів, книги яких були видані за результатами конкурсу рукописів місцевих авторів у 2016–2018 роках, заявки щодо випуску навчальних (підручники, посібники), рекламних видань, препринтів, авторефератів дисертацій, буклетів, карток, листівок, плакатів, періодичних видань, а також видань, які передбачають одноразове використання (книжки-розмальовки і т.п.).

За додатковою інформацією просимо звертатися до секретаря комісії Валерія Сорокіна за телефоном (0462) 67-86-94 або електронною поштою sorokin.press@gmail.com


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини