Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:04:06

Відбулася одноденна фахова майстерня для представників обласної та районних рад із застосуванням інноваційних можливостей для економічного зростання регіонів

17.04.2019   08:18Агенцiя

16 квітня у приміщенні адмінбудинку обласної ради було презентовано одноденну фахову майстерню на тему «Інноваційні можливості для економічного зростання регіонів: приклади та підходи до використання», в роботі якої взяли участь керівники районних рад та відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради.

Захід організовано в рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що впроваджується Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад за фінансової підтримки USAID.

Модератором заходу виступила доктор наук з державного управління, експерт УАОРР, в.о. директора Інституту публічного управління та адміністрування Національної академії державного управління при Президентові України Ія Дегтярьова. Під час виступу вона акцентувала увагу на чинниках економічного розвитку регіонів, проблемах ведення бізнесу в Україні, серед яких найголовнішими є інфляція, корупція та політична нестабільність. За словами Ії Дегтярьової, економіка в державі не інноваційно спрямована, а більше зосереджена на вирішення соціально-побутових проблем. Разом з тим, вона назвала основні перешкоди щодо розробки і впровадження інноваційних підходів у регіональному управлінні України.

Програмою навчань передбачено обговорення актуальних питань із залучення інноваційних можливостей, необхідних для економічного зростання і розвитку регіону та шляхи їх вирішення. Також учасники заходу озвучили основні проблемні аспекти економічного розвитку територій, зокрема, йшла мова про реформаторські зміни у напрямку децентралізації, у сфері фінансів, охорони здоров'я, соціального захисту, інфраструктури, поштового зв'язку тощо.

Частково фахова майстерня відбулася в інтерактивній формі, де її учасники після презентованої теми мали змогу поставити питання модератору, подискутувати один з одним та обмінятися враженнями.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини