Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:31:00

Рота "Чернігів" відзначає п’ятиріччя

17.04.2019   07:42Агенцiя

Народжений 16 квітня 2014 року спецпідрозділ став одним з перших добровольчих формувань, створених для захисту України від російської агресії.

В Головному управлінні Нацполіції відбулися урочисті заходи з нагоди п’ятиріччя створення батальйону (нині роти) патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів». В заходах взяли участь бійці спецпідрозділу, побратими, керівництво ГУНП в Чернігівській області.

Головні завдання, які буремного 2014 року постали перед новоствореним спецпідрозділом — охорона публічного порядку на Чернігівщині та захист територіальної цілісності держави. Після проходження курсу підготовки та бойового злагодження батальйон «Чернігів» з червня 2014 року вже перебував у зоні бойових дій на Донбасі.

Чернігівські міліціонери разом із військовослужбовцями Збройних Сил та Національної гвардії України брали участь у спецопераціях в Кремінній, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Ольховому та Станиці Луганській. Бійці звільняли українські міста і села, практично щодня вступали в бій з окупантами, знищували диверсійно-розвідувальні групи, виявляли сепаратистів, контролювали рух транспорту й надавали гуманітарну допомогу постраждалим цивільним у прифронтовій зоні. В 2016 році батальйон переформували в роту.

Виступаючи перед бійцями, начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін привітав бійців зі святом та підкреслив, що історія роти «Чернігів» стала частиною української історії. Бійці батальйону з честю виконали свій обов’язок та захистили Україну від ворога, коли в країні було зовсім небагато дієздатних підрозділів.

Очільник поліції області згадав мужніх бійців — Андрія Іщенка, Олександра Найдьона, Вiктора Запеку, які загинули в бою з окупантами у Станиці Луганській, та їх побратима, Романа Лося, померлого від ран у шпиталі. Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Командир роти Віктор Тріщук вручив квіти матерям загиблих героїв, які в лиху годину добровольцями пішли захищати Україну. Валентина Найдьон, мама Олександра Найдьона, подякувала поліцейським за підтримку й турботу та побажала їм завжди допомагати один одному й не полишати наодинці з проблемами.

Мама бійця згадала ситуацію, коли в автобусі вона пред’явила водію посвідчення, яке дає їй право на безкоштовний проїзд, а той почав висловлювати невдоволення. «Я спочатку навіть розгубилася, не знала що робити, аж тут серед пасажирів виявився побратим сина. Він підійшов до водія, по-чоловічому суворо глянув на нього, мовляв, яке ще посвідчення тобі треба? Потім обняв і в мене аж від серця відлягло, що все-таки я не одна, мене підтримують», - розповіла Валентина Найдьон.

Едуард Альохін охарактеризував наших земляків, як найбільш боєздатних бійців, які є зразком виконання обов’язку та служіння Батьківщині. Головний поліцейський області вручив ряду бійців грамоти та подяки.

Побратими згадували нічні бої, безкінечні обстріли та бойові виходи. Павло Славінський, який служив у підрозділі протягом 2014-2016 років, відзначив як постаріли його побратими. «Війна залишає дуже сильний слід на всіх чоловіках і кардинально змінює їх. Кожного по-різному, але бійці вже сприймають життя інакше, більш серйозно», - зауважив колишній боєць спецпідрозділу, який змушений був полишити службу через серйозну травму.

В завершення зустрічі командир роти «Чернігів» Віктор Тріщук підкреслив, що спецпризначенці з оптимізмом дивляться в майбутнє. І хоча в підрозділі міняються люди, приходить молодь, але всі готові виконати наказ, якщо ворог ризикне спробувати бійців на міцність.   


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини