Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:46:47

Чоловіка, який представлявся працівником правоохоронних органів та вчиняв розбійні напади, засуджено до 7 років позбавлення волі

15.04.2019   07:41Агенцiя

За апеляційною скаргою прокурора колегія суддів Чернігівського апеляційного суду скасувала у зв’язку з м’якістю призначеного покарання вирок Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області, яким жителя міста Прилуки засуджено до 4 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Судом було встановлено, що раніше судимий чоловік, з метою заволодіння чужим майном, здійснював напади на перехожих у м. Прилуки. Представившись працівником правоохоронних органів, чоловік погрожував потерпілим ножем, після чого відкрито заволодівав їх майном.

У лютому минулого року зловмисник вчинив два розбійних напади.

У ході судового розгляду прокурор довів його вину у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 353 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень, поєднане із вчиненням суспільно-небезпечного діяння, ч. 1 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи) та ч. 2 ст. 187 КК України (ті самі дії, вчинені особою, яка раніше вчинила розбійний напад) та не погодившись з призначеним судом першої інстанції покаранням подав апеляційну скаргу.
   
В суді апеляційної інстанції прокурор відмітив, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував характер і ступінь тяжкості скоєних злочинів, особу обвинуваченого, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення, у тому числі, й тяжких корисливих злочинів, відбував покарання в місцях позбавлення волі, однак на шлях виправлення не став та знову вчинив нові умисні злочини.

Вказані обставини не давали підстав суду призначати покарання нижче від найнижчої межі за санкцією ч. 2 ст. 187 КК України.
   
Відтак, апеляційний суд підтвердив обґрунтованість правової позиції    прокурора та засудив обвинуваченого до 7 років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини