Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:35:43

Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень вилучив 100 кг незаконно добутої риби

12.04.2019   10:14Агенцiя

У період з 4 по 10 квітня інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 41 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено 20 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 16 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та два - за ч. 1 ст. 88 - 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).


Крім того, оформлено три акти вилучення безхазяйного майна на 21 сітку та 23 кг риби.

У порушників вилучено 100 кг водних біоресурсів та 39 од. заборонених знарядь лову, в тому числі один електролов у комплекті. Накладено штрафів на суму 1 690 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 13 673 грн.

Для прикладу, п’ятого квітня в різних районах області було задокументовано шість грубих порушень.

В Менському районі рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду з сектором водної поліції затримано мешканця м. Мена. Правопорушник намагався рибалити за допомогою човна та електровудки, але в цей самий момент був затриманий рейдовою групою. Інцидент стався на р. Десна, поблизу с. Ушня. На місце скоєння правопорушення було викликано слідчо - оперативну групу Менського відділу поліції. Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом із застосуванням електроструму). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 3 400 до 6 800 грн або обмеженням волі на строк до трьох років чи позбавленням волі на той самий строк. Електровудку в комплекті та човен з двигуном вилучено. За даним фактом триває досудове розслідування.

У Чернігівському районі викрито двох місцевих жителів, які здійснювали лов водних біоресурсів на р. Снов, поблизу с. Клочків. Задопомогою сітки чоловіки виловили 7 кг риби: білизна - 1 шт. та плітка – 13 шт. Збитки склали 1 360 грн.

Того самого для на р. Дніпро, поблизу с. Новоселівка Чернігівського району виявлено двох громадян, які, використовуючи сітки, добули 4 кг водних біоресурсів. А саме: плітка 11 екз. та по одному екз. плоскирки, окуня, ляща і карася сріблястого. Завдано збитків на суму 1 173 грн.

У Сосницькому районі складено протокол на місцевого мешканця, який рибалив за допомогою сітки на р. Десна, поблизу смт Сосниця. Правопорушник в незаконний спосіб виловив 2 кг риби: плоскирка – 5 шт. та лящ – 2 шт., чим завдав збитків на 510 грн.

На винних осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення порушників до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучені.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.