Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:32:18

Результати другого аукціону з визначення підприємців, які продаватимуть вуличну їжу та каву в Чернігові

08.04.2019   15:14Агенцiя

У Чернігові Комісія з погодження розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою 5 квітня вдруге провела конкурс за принципом відкритого аукціону, в ході якого визначили суб’єктів господарської діяльності, які продаватимуть каву та вуличну їжу в Чернігові.

Право на здійснення сезонної торгівлі отримували ті, хто запропонував найвищу ціну місячного розміру пайової участі в утриманні об’єкту благоустрою за 1 квадратний метр.

За результатами проведеного конкурсу Комісія погодила ще 21-го переможця у 21-й локації. Таким чином, вже по 36-м позиціям із 42-х відомо, хто буде здійснювати таку сезонну торгівлю у місті.

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 8 квітня, надав дозвіл комунальному підприємству «Паркування та ринок» на укладення договорів про пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою з переможцями цього конкурсу для здійснення сезонної торгівлі.

За словами заступника міського голови Олександра Ломако, цього разу була визначена рекордна ціна місячного розміру пайової участі в утриманні одного з об’єктів благоустрою.

- По вул. Рокоссовського, 15, біля магазину «АТБ», підприємець погодився платити щомісяця по 2100 грн за 1 квадратний метр. Тобто це буде близько 20 тис. грн за один місяць оренди. Раніше орендували за 1,5 тис. грн. Також у інших місцях теж запропонували вищу ціну, ніж була раніше. Це дуже гарна практика. І у міського голови дуже чітка позиція, що такий же підхід треба застосовувати і до оренди землі або її продажу. Тоді місто побачить реальну її вартість і реальні доходи до міського бюджету, - сказав Олександр Ломако.

Ідея щодо приведення зовнішнього вигляду таких торгових місць до єдиного формату виникла ще минулого року, адже за останні роки було багато нарікань від чернігівців щодо торгівлі кавою та вуличною їжею у Чернігові. Тоді на доручення міського голови спільно з підприємцями був розроблений інший формат сезонної торгівлі. Загалом визначено 9 типів зовнішнього вигляду та формату цих місць. Також прийнятий Порядок користування об’єктами благоустрою у м. Чернігові, визначені критерії для тих, хто буде займатися цією торгівлею. Зокрема, працівники повинні мати особові медичні книжки та бути офіційно оформленими, а керівник-підприємець – вчасно сплачувати податки.

За словами заступника міського голови, підприємці, які вже все переоформили, можуть працювати, як тільки укладуть договір з КП «Паркування та ринок». Іншим, хто ще не встиг цього зробити, надано кілька тижнів, щоб переоформити свої місця згідно з затвердженими вимогами.

Роботу підприємців, які здійснюватимуть сезонну торгівлю, що триватиме до 31 жовтня, перевірятиме КП «Муніципальна варта».


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини