Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:44:05

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури області у спорі щодо передачі майна у комунальну власність

05.04.2019   08:52Агенцiя

Органами прокуратури проводиться системна робота, спрямована на захист економічних інтересів територіальних громад, зокрема щодо дотримання вимог законодавства про передачу об’єктів соціальної сфери у комунальну власність.

Як встановлено вивченням, проведеним прокуратурою області, частина гуртожитку державного житлового фонду, розташованого у місті Чернігові по проспекту Перемоги, до цього часу, незважаючи на наявність правових підстав, залишається непереданою в комунальну власність територіальної громади міста та продовжує використовуватися приватним суб’єктом господарювання.

З метою поновлення інтересів держави в особі територіальної громади,  прокуратура області в порядку реалізації повноважень, визначених статтею 23 Закону України «Про прокуратуру», звернулася до суду з позовом про спонукання суб’єкта господарювання вчинити дії, спрямовані на передачу приміщення гуртожитку орієнтовною вартістю 17 млн грн, у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова.

Дослідивши надані сторонами докази, суд першої інстанції ухвалив задовольнити позов прокурора. Водночас, за апеляційною скаргою відповідача, Північний апеляційний господарський суд це рішення скасував.

Послідовно відстоюючи власну правову позицію, прокуратура області звернулася з касаційною скаргою до Верховного Суду, яким справу повернуто на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.
Надавши належну оцінку доводам сторін, постановою Північного апеляційного господарського суду від 01.04.2019 скаргу відповідача відхилено та залишено в силі рішення суду першої інстанції про задоволення позову.

З урахуванням ст. 241 Господарського процесуального кодексу України, рішення про передачу приміщення гуртожитку у комунальну власність набрало законної сили та підлягає виконанню.

Після передачі гуртожитку у комунальну власність, 46 сімей, які в ньому проживають, зможуть скористатися правом приватизації кімнат.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.