Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:20:22

Під час засідання президії депутати подискутували і визначились із порядком денним пленарного засідання сесії

04.04.2019   07:45Агенцiя

У переддень проведення пленарного засідання сімнадцятої сесії обласної ради сьомого скликання, 3 квітня, під час роботи президії депутатський корпус узгоджував остаточний перелік питань його порядку денного. Провів засідання дорадчого органу голова обласної ради Ігор Вдовенко.

До обговорення долучились також перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та заступник голови обласної ради Арсен Дідур, голова облдержадміністрації Олександр Мисник, очільники постійних комісій обласної ради, розробники проектів рішень сесії та відповідальні працівники виконавчого апарату найвищого органу представницької влади Чернігівщини.

Розпочинаючи засідання, Ігор Вдовенко повідомив, що наприкінці березня Придесення знову сколихнула сумна звістка – під час відрядження до військової комендатури міста Констянтинівка Донецької області трагічно загинув наш земляк, військовослужбовець-контрактник, начальник групи взводу охорони та патрульно-постової служби Чернігівськогозонального відділу Військової служби правопорядку Микола Денисов. Тож присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблого воїна, а також усіх героїв Чернігівщини, які віддали своє життя, захищаючи вільну незалежну Україну.

Після цього члени президії перейшли до тривалого розгляду і аналізу проекту порядку денного сесії з урахуванням напрацьованих постійними комісіями пропозицій.

Найбільш дискусійними виявилися питання стосовно охорони та використання природних ресурсів, землеустрою і розпорядження об’єктами комунальної власності. Чимало зауважень було і до блоку проектів рішень, що стосуються реорганізації комунальних закладів охорони здоров’я у некомерційні комунальні підприємства.

У підсумку питання про делегування повноважень щодо призначення та звільнення з посади керівників закладів охорони здоров’я, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, після активного обговорення взагалі було відкликане розробником.

Більше десятка питань, які не були попередньо розглянуті на профільній комісії обласної ради з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності, взагалі не потрапили на розгляд завтрашнього пленарного засідання.

Під час жвавих дискусій, консультацій із розробниками проектів рішень депутати внесли низку доповнень і змін до них, зокрема до Програми соціальної підтримки учасників АТОООС, членів їх сімей, бійців-добровольців в Чернігівській області, запропонувавши збільшити суму щорічної одноразової матеріальної допомоги батькам військовослужбовців, які загинули чи померли (пропали безвісти) під час проходження військової служби до 5 тисяч гривень, а щомісячні виплати – до 500 гривень.

Разом із тим, до порядку денного внесено низку нових питань. Серед них - Звернення Чернігівської обласної ради до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) щодо бездіяльності ПАТ «Чернігівобленерго», проект рішення «Про передачу у довгострокове безоплатне користування пам’ятки архітектури «Церква Іоанна Богослова» (Іванівська церква) у м. Ніжині».

Крім того, до переліку питань додався проект рішення щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування кварцових пісків родовища «Вершини» товариству з обмеженою відповідальністю «Сенд Індастрі».

Варто відзначити, що цей проект рішення вже вдруге вноситься на розгляд депутатів обласної ради, бо під час минулої шістнадцятої сесії це питання не набрало потрібної кількості голосів, тож розробники звернулись із повторним клопотанням.

На засідання президії були запрошені керівники згаданого вище підприємства та Городнянської ОТГ, які надали роз’яснення щодо доцільності схвалення цієї ініціативи і розповіли про фінансові переваги її впровадження. Як зауважили очільники ТОВ «Сенд Індастрі», наразі компанією за власні кошти проведена попередня геолого-економічна оцінка і підрахунок запасів кварцових пісків родовища «Вершини» в Городнянському районі. Тут планується здійснити розробку пісків, що є сировиною для виробництва скловиробів, глазурі, емалей, сухих будiвельних сумішей, тонкої кераміки, пилокварцу, як кварцовий формувальний пісок, для виготовлення зварювальних матеріалів спеціального й загального призначення, сировина для фільтрувальних матеріалів у водопостачанні, основа або компонент абразивних матеріалів.

У планах підприємців – будівництво сучасного заводу з виробництва листового скла та двох житлових будинків на території міста Городні. Серед позитивних наслідків реалізації проекту – створення нових 250 робочих місць для населення, яке проживає в межах даного адміністративного району. Крім того, сплата податків підприємством стане додатковим джерелом доходу місцевого бюджету. Заслухавши всі аргументи представників ТОВ «Сенд Індастрі» та жваво подискутувавши щодо доцільності надання спецдозволу, члени президії вирішили надати можливість потенційним інвесторам презентувати свій бізнес-план під час завтрашнього пленарного засідання сесії, після чого депутатський корпус визначиться щодо прийняття чи відхилення цього рішення шляхом голосування.

Таким чином, на завтрашньому пленарному засіданні обласної ради сьомого скликання з урахуванням рекомендацій постійних комісій та пропозицій членів президії буде розглянуто понад 50 питань.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини