Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:37:59

До адміністративної відповідальності притягнуто ряд колишніх посадовців

25.03.2019   08:47Агенцiя

У разі припинення діяльності особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, Законом України «Про запобігання корупції» передбачено подання двох видів декларацій: перед звільненням та після звільнення.

Відповідно до абзацу 1 ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подають декларацію за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подати в установленому порядку декларацію за минулий рік (абзац 2 ч. 2 ст. 45 Закону).

Однак дотепер деякими суб’єктами декларування не виконуються вимоги антикорупційного закону щодо необхідності вчасного подання декларацій під час припинення своєї діяльності.

Відтак, за невиконання передбаченого Законом обов’язку, прокурором доведено вину трьох посадовців, а саме: колишнього очільника районної державної лікарні ветеринарної медицини, інспектора одного з районних відділень поліції, а також спеціаліста сільської ради у Борзнянському районі.

На кожного із правопорушників накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Робота на вказаному напрямі триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини