Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:40:16

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з відділів ГУ Держгеокадастру, який вимагав хабар за вирішення земельного питання

23.03.2019   08:44Агенцiя

Ніжинською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з відділів ГУ Держгеокадастру у Чернігівській області.

В ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2018 року громадянин, маючи на меті отримати у власність земельні ділянки площею 10 га для ведення особистого селянського господарства, звернувся до начальника одного з відділів ГУ Держгеокадастру у Чернігівській області, який для вирішення вказаного питання висунув вимогу надати неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США.

Під час наступної зустрічі з посадовцем, громадянин повідомив про необхідність виділення ще двох земельних ділянок площею 2 га кожна. Тоді ж, за сприяння у наданні земельних ділянок, а також погодження документації із землеустрою, начальник висунув вимогу щодо надання 2000 доларів США.

При цьому, будучи службовою особою – начальником відділу ГУ Держгеокадастру у Чернігівській області вчинив всі необхідні дії, у тому числі погодження документації із землеустрою щодо відведення 4 земельних ділянок площею 8 га.

З метою реалізації свого умислу, посадовець звернувся до знайомого, який мав отримати та передати для нього гроші в сумі 2 тис доларів, однак під час передачі обумовленої суми хабаря правоохоронцями припинено було незаконні дії.

Враховуючи, що зловмисником виконані усі дії, спрямовані на отримання неправомірної вигоди, його дії органом досудового розслідування кваліфіковано як закінчений замах на одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, шляхом вимагання, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах третіх осіб, дій з використанням наданого їй службового становища (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 368 КК України).

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини