Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:31:01

У навчальному центрі "Десна" танкістів готують за новітньою програмою

22.03.2019   15:40Агенцiя

У 169-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України, що на Чернігівщині, триває підготовка танкістів за новими стандартами.

Головним критерієм у підготовці танкістів є набуття практичних навиків у досконалому застосуванні бойових машин та штатного озброєння у різних видах бою, як в обороні, так і в наступі.

Практична  підготовка танкістів проводиться як індивідуально, так і в складі екіпажів, за багатьма тактичними прийомами, які до навчальної програми включені з врахуванням набутого в АТО/ООС досвіду.

Серед основних практичних елементів, які відпрацьовують танкісти є  «терикон» - вихід танку за визначеним маршрутом, нанесення вогневого ураження та швидка зміна позиції, «штани» - ведення вогню по черзі з двох вогневих позицій, «танкова карусель» - постійна зміна положення танку на місцевості в межах опорного пункту з метою забезпечення живучості та ускладнення противнику ведення прицільного вогню у відповідь, коли одна машина знаходиться в районі завантаження, друга висувається в район очікування і третя  знаходиться на вогневій позиції.

Важливою складовою в підготовці танкістів є подолання смуги перешкод фахівців танкових підрозділів, яка складається з вісімнадцяти елементів та перешкод. Це евакуація пораненого та надання першої медичної допомоги,  подолання колоди, конструкції довжиною 8  метрів на висоті 40 сантиметрів, перехід тунелю з траншеєю, перенос споряджених снарядів в  пусті ящики, перекачування бочки з паливом, подолання перешкоди з пеньків різної висоти від 10 до 50 сантиметрів протяжністю 10 метрів, ведення бою поза машиною та під прикриттям тощо.
    −  Ця смуга створена перш за все для того, щоб екіпаж навчився діяти впевнено, згуртовано і рішуче за будь-яких критичних ситуацій. Наприклад, за умови підбиття танку, ведення бою поза машиною, або евакуації пораненого, − зазначив начальник Циклової комісії тактичної підготовки школи танкістів Михайло Бритковський.

Загалом, викладачі навчального центру постійно намагаються удосконалювати елементи фахової підготовки спеціалістів танкових підрозділів, використовуючи як закордонний, так і власний, набутий на полі бою, досвід.  

Підполковник Ігор Березинський, відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони України (м.Чернігів)

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.