Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:45:17

Прокуратура реагує на факти бездіяльності органів місцевого самоврядування у сфері захисту прав дітей

14.03.2019   08:06Агенцiя

Органи прокуратури області реагують на факти неналежного оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки та майно закладів освіти комунальної форми власності.

Зокрема, Ніжинською місцевою прокуратурою встановлено, що на території Козелецького району не оформлено у встановленому законом порядку право власності на будівлі, у яких знаходяться дитячі садки. Відсутні також правовстановлюючі документи на земельні ділянки площею 1,64 га, на яких розташовані ці заклади.

Права на нерухоме майно мають бути обов'язково зареєстровані відповідно до вимог чинного законодавства. Несвоєчасне оформлення правовстановлюючих документів на будівлі та земельні ділянки створює передумови для зловживань та ризики для нормального функціонування закладів та навчального процесу.

Враховуючи, що селищною радою упродовж тривалого часу не здійснено належних та достатніх заходів, місцева прокуратура звернулася з позовами до суду про визнання бездіяльності ради з цих питань протиправною, а також зобов’язання  вчинити дії, спрямовані на оформлення відповідних документів.

У цьому році Чернігівським окружним адміністративним судом позови прокурора задоволено, а селищну раду зобов’язано забезпечити проведення зазначених робіт.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.