Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:27:01

На Чернігівщині формується ще одна ОТГ

13.03.2019   16:16Агенцiя

Добрянській ОТГ бути. Позитивну відповідь на пропозицію об’єднатися з селищем Добрянка дали депутати Новояриловицької сільської ради під час засідання сесії 12 березня 2019 року. Також була сформована робоча група для координації та розробки організаційних заходів по об’єднанню. Адже представникам населених пунктів, які об’єднуються у Добрянську ОТГ ще доведеться добре попрацювати, щоб завершити об’єднавчі процеси.

В цьому громаді допомагають експерти та громадські активісти. Методичну та консультативну підтримку щодо процедури створення громади, підготовки рішень та документів постійно надають радники Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Команда радників Центру побували на засіданні сесії Новояриловицької сільської ради.

Ірина Кудрик, директор Чернігівського ЦРМС, зазначила: «Громада з населенням більше шести тисяч, фінансово спроможна, адже на території є досить потужні підприємства та інші платники податків, була передбачена попередньою редакцією перспективного плану. Повністю відповідає методиці формування громад, в такій конфігурації забезпечуються всі вимоги щодо доступності послуг (відстані в межах нормативів)».

Також в цей день пройшло засідаання сесії у Клубівській сільській раді. Депутати сільської ради підтримали пропозицію об'єднатися із Добрянкою та іншими населеними пунктами у громаду.

За словами Людмили Чабак, радника з децентралізації Чернігівського ЦРМС, свою згоду на об’єднання дали вже Олешнянська та Горностаївська сільські ради, тепер до них приєдналися Новояриловицька та Клубівська сільські ради.

13 березня робоча група проведе засідання, на якому підготують документи, які будуть затверджені на сесіях та передадуть до облдержадміністрації для отримання позитивного висновку.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.