Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:35:42

Обговорили бачення Стратегії Ніжина

13.03.2019   10:47Агенцiя

12 березня у великій залі виконавчого комітету відбулося чергове засідання з розробки Стратегії розвитку Ніжинської міської об'єднаної територіальної громади.


Обговорення та роботу робочої групи координував Володимир Бойко, радник з регіонального розвитку Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

В засіданні взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, староста Кунашівського старостинського округу Ніжинської міської ради Любов Пелехай,перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, радник міського голови Сергій Осадчий, депутати міської ради, керівники управлінь та відділів виконавчих органів ради, освітяни, науковці, професори, представники громадської ради, ніжинці та ЗМІ.

Зі вступним словом до учасників звернувся міський голова Анатолій Лінник, який привітав усіх присутніх, висловив слова вдячності учасникам за проведену роботу щодо розробки Стратегії розвитку міста. Анатолій Валерійович ознайомив присутніх з баченням Стратегії, яке було сформовано на попередньому засіданні: «Ніжин – історико-культурна перлина Українського Полісся, овіяна гоголівською містикою, одне із семи чудес України. Приязна для інновацій та бізнесу, комфортна, економічно безпечна громада із сучасною переробною промисловістю, потужний транспортно-логістичний вузол. Університетське місто якісної освіти та спортивних звитяг».

Обговоривши бачення Стратегії члени робочої групи внесли корективи до тексту: «Ніжин – історична та культурна перлина Українського Полісся, овіяна гоголівською містикою. Приязна для інновацій та бізнесу, комфортна, безпечна,  дружня до довкілля громада із сучасною сферою послуг та промисловістю, потужний транспортно-логістичний вузол.  Університетське місто якісної освіти, спортивних звитяг, одне із семи чудес України».

У другій частині засідання присутні перейшли до наступного етапу  - це вирішення проблем. Члени робочої групи сформували більше сорока проблемних питань, які хвилюють ніжинську громаду. Після чого розділилися на чотири фокус-групи та напрацювали завдання по вирішенню даних питаннях.

Це тільки напрацювання робочої групи, до якого можливо вносити зміни, яке пройде громадське обговорення і після чого буде затверджене рішенням сесії міської ради.

Нагадаємо, що стратегія розробляється на 7 років і забезпечує прозору конкуренцію за місцеві ресурси, дає переваги при залученні інвестицій та підкреслює позитивний імідж територіальної громади.

 
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини