Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:10:42

"Чернігівгаз Збут" інформує своїх клієнтів про структуру ціни газу

09.03.2019   09:11Агенцiя

Для клієнтів ТОВ «Чернігівгаз Збут» в рахунках за лютий з`явилася нова інформація. Нарахована до сплати сума за спожитий газ розподілена між всіма учасниками, що забезпечують газопостачання. Таким чином мешканці області отримали доступні та прозорі дані про розподіл їхніх платежів за газ.

В рахунках за газ, використаний в лютому, споживачі Чернігівської області змогли побачити, як розподіляються їхні кошти між учасниками газового ринку. Зокрема, що основна доля платежу припадає на вартість газу як товару. З діючої ціни газу для побутових потреб майже 90% грошей, сплачених населенням, йде державним компаніям групи «Нафтогаз» - безпосередньо оптовому постачальнику НАК «Нафтогаз України» та АТ «Укртрансгаз» за послугу транспортування газу магістральними мережами.
Залишок коштів – близько 10%, перерозподіляється на місцеві компанії.

Газорозподільне підприємство отримує свій тариф на розподіл природного газу  - це 8,8% із суми платежу. Решта 2,2%, а це приблизно 19 коп., залишається на рахунку збутівської компанії.

«Незважаючи на здорожчання ціни газу з 1 листопада, держава не підвищила тарифи для місцевих компаній, які безпосередньо контактують зі споживачем і надають послуги різного напрямку – від консультацій та виставлення рахунків, до технічного обслуговування мереж. При цьому, низька платоспроможність населення призводить до ще більшого накопичення боргів, що негативно впливає не лише на фінансовий стан нашої компанії, а й унеможливлює своєчасні розрахунки з монопольним оптовим постачальником», - повідомив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Новий формат рахунків за газ містить необхідну інформацію по нарахуванням і особовому рахунку споживача. Зокрема, зазначений обсяг газу в енергетичних одиницях, є інформація про сервіси для дистанційної взаємодії з фахівцями компанії, тощо.

Актуальну інформацію щодо ціни газу та доступних способів оплати клієнти можуть дізнатися на сайті компанії cngaszbut.104.ua.


ТОВ «Чернігівгаз Збут»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини