Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:39:01

Розширена оперативна нарада при Ніжинському міському голові

04.03.2019   12:40Агенцiя

4 березня у великій залі міської ради відбулась розширена оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.


На початку засідання Анатолій Валерійович ознайомив присутніх з планом проведення розширеної оперативної наради керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, керівників виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради при міському голові:
1.Про стан правопорядку та протидії злочинності, заходи забезпечення публічного порядку та безпеки громадян, що були вжиті на території громади міста упродовж лютого 2019 року (начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Музиченко Інна Іванівна.).
2.Про заходи щодо запобігання та профілактики надзвичайних ситуацій, які повֹ’язані з травмуванням  та загибеллю людей, про стан протипожежної безпеки та території громади міста у продовж лютого 2019 року(начальник Ніжинського МРВ управління держслужби з надзвичайних ситуацій Кравцов Дмитро Станіславович).
3.Про заходи профілактики захворюваності на кір та інші інфекційні захворювання, про стан загальної епідеміологічної ситуації на території громади міста у продовж лютого 2019 року (головний лікар КЛПЗ «Центральна міська лікарня ім.Миколи Галицького» Костирко Олександр Михайлович, начальник Ніжинського міськрайонного управління Головного управління Держспоживслужби в Чернігівській області Назаренко Надія Михайлівна).
4.Про надання субсидій у монетизованій формі (начальник управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради Кулініч Валентина Михайлівна, начальник Ніжинського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України Севостьянчик Алла Володимирівна, Керуюча Ніжинський відділенням Ощадбанку Володько Наталія Іллівна).
5.Про перерахунок пенсій з 01 березня 2019 року (начальник Ніжинського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України Севостьянчик Алла Володимирівна).
6.Про результати участі учнів загальноосвітніх закладів м.Ніжина у II(обласному) етапі Всеукраїнських предметних олімпіад(начальник управління освіти Ніжинської міської ради Крапив’янський Станіслав Миколайович).
7.Різне.
8.Підведення підсумків наради.

Головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні ім.Миколи Галицького Олександр Костирко доповів щодо епідеміологічної ситуації на території громади міста станом на 04 березня 2019 року до інфекційного відділення звернулося 6 осіб (4 дітей та 2 дорослих), 4 особи – гострі ентероколіти, 1 особа – кір, 4 особи – вітряна віспа (3 дітей дошкільний навчальний заклад №23 і 1 дитина загальноосвітній навчальний заклад №9). Про стан захворюваності на ГРИП та ГРВІ на території міста у продовж минулого тижня серед дітей захворіло – 188 осіб, а дорослих 114 осіб (це на 41 особу більше ніж минулого тижня), але епідеміологічний поріг не перевищено. Дієвими заходами щодо профілактики залишається вакцинація, заняття спортом, а також оздоровчі процедури.

Про перерахунок пенсій з 01 березня 2019 року начальник Ніжинського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України Алла Севостьянчик зазначила що у 2019-2020 роках відбудеться осучаснення пенсій на 17% відповідно до Постанови №124 від 20.02.2019року (до 3764,40коп). Урядом прийнято постанову щодо проведення індексації пенсій у 2019 році. Документом визначено механізм проведення перерахунку раніше призначених пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Крім того, установлено, що для проведення у 2019 році перерахунку пенсій застосовується коефіцієнт збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,17 та у разі, коли в результаті перерахунку пенсій розмір підвищення не досягатиме 100 гривень, до пенсії встановлюється доплата до такого розміру.

Також, з метою поліпшення пенсійного забезпечення громадян, протягом березня (1205 грн.) та квітня(1205 грн.) 2019 року особи, які мають повний трудовий стаж (чоловіки 35 років, а жінки 30 років) і розмір їх пенсії станом на 1 березня 2019 р. буде меншим та/або дорівнюватиме 1669,20 грн., отримають одноразову доплату до пенсії у сумі 2 тис. 410 гривень (виплата проводитиметься рівними частинами).

Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак запросила всіх присутніх на урочистості 09 березня 2019 року об 11-00 годині відбудеться покладання квітів біля пам’ятного знаку Т.Г.Шевченку з нагоди 205 – річчя від дня народження (вшанування Кобзаря).

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 04 березня по 10 березня можна ознайомитися за посиланням:

Традиційно було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста у продовж лютого 2019 року. Відповідно до наданої інформації, до відділу поліції надійшло 941 заява та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події з яких до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено 118 кримінальних проваджень.

Виявлено 522 адміністративних правопорушення та накладено 263 штрафи на суму 65 тис.620 гривень. Добровільно сплачено штрафів: 86 постанов на суму 21 тис. 590 гривень. Передано на розгляд до інших органів – 73 протоколи. По лінії дорожнього нагляду зафіксовано 248 порушень (13 – керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння; 23 – керування ТЗ особою, яка не має відповідних документів; 2 – керування транспортними засобами особою, яка не має права керувати таким т/з; 14 – керування водієм т/з, що підлягає обов. тех. контролю, але своєчасно його не пройшов; 26 – керування водієм транспортним засобом, що має несправності; 99 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР), 40 – порушення правил зупинки, стоянки, 48 – порушення правил великоваговим т/з, 13 – порушення пдр, що спричинило пошкодження т/з, 19 – порушення водіями т/з правил проїзду перехресть, 8 – керування водієм т/з, не зареєстрованим або неперереєстрованим. Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (147 випадків) та паління тютюнових виробів (34 випадки) у громадських місцях. Зафіксовано 15 фактів вчинення насильства в сім'ї та 2 факти невиконання своїх батьківських обов'язків щодо виховання дітей.

Про надання субсидій у монетизованій формі доповіла керуюча Ніжинський відділенням Ощадбанку Володько Наталія, що у зв’язку з цим відбулися зміни в режимі роботи банку. Центральний офіс банку буде працювати до 18-00 години без обідньої перерви та у вихідний день суботу також збільшився робочий день до 15-00 годин.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю




 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини