Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:59:48

Шукати роботу та будувати кар’єру допомагають кар’єрні радники

01.03.2019   09:44Агенцiя

Новацією 2019 року стало впровадження в роботу служби зайнятості інституту кар’єрних радників. За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, переваг цього нововведення безліч.

Тепер одні фахівці служби зайнятості з працевлаштування виконують функції реєстраторів. Тобто на початку звернення людини вони ознайомлюють її з послугами служби, вносять особисті дані в базу, проводять первинне профілювання, а саме: з’ясовують стаж, освіту, сімейний стан. Далі з людиною працює кар’єрний радник.

«Його робота полягає в поглибленому індивідуальному супроводі людини до її працевлаштування, - говорить Лідія Падалка. - Тобто кар’єрні радники є особистими консультантами у пошуку роботи, плануванні кар’єри та підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці. Вони працюють не лише із зареєстрованими безробітними, а й з усіма, хто бажає знайти чи змінити роботу».

Щоб працевлаштувати людину, кар’єрний радник застосовує безліч інструментів. Насамперед, проводить поглиблене профілювання, тобто визначає потреби людини, її професійний та освітній рівень, досвід роботи, ступінь трудової мотивації, активності та мобільності, обставини, які можуть бути перешкодою при працевлаштуванні.

Кар’єрний радник та громадяни, які шукають роботу, спільно розробляють індивідуальний план надання послуг, а безробітні - індивідуальний план працевлаштування. В ньому зазначаються спільні дії, які мають вжити кар’єрний радник та особа, яка шукає роботу, задля якнайшвидшого працевлаштування.

Цей фахівець досконало володіє інформацією про потребу роботодавців у працівниках. Кожна нова вакансія аналізується з позиції «хто з безробітних, які перебуваються під супроводом, може цим зацікавитися». Він інформує свого підопічного про актуальні вакансії, консультує, як уникнути чи усунути перешкоди при пошуку місця праці, домовляється з роботодавцем про зустріч з претендентом на вакансію. За потреби цей фахівець порадить та організує зустріч з фахівцями служби зайнятості інших напрямів, наприклад, щодо профнавчання, відкриття власної справи, участі у тренінгах чи семінарах, підготовки резюме, профорієнтації тощо.

«Запроваджуючи нові послуги та сервіси, державна служба зайнятості прагне стати потужним гравцем на ринку праці і компетентним помічником для своїх клієнтів», - сказала Лідія Падалка.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини