Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:28:37

1 рік позбавлення волі військовослужбовцю за смертельне ДТП на Чернігівщині

27.02.2019   07:29Агенцiя

За публічного обвинувачення військової прокуратури Чернігівського гарнізону засуджено військовослужбовця військової служби за контрактом, який вчинив дорожньо-транспортну пригоду, наслідком якої була смерть цивільної особи.

Так, 15.07.2018 вказаний військовослужбовець-контрактник, керуючи автомобілем, порушив вимоги Правил дорожнього руху, перевищив максимально допустиму швидкість руху на ділянці дороги та здійснив наїзд на громадянина, який рухався у зустрічному напрямку на велосипеді. У результаті отриманих травм 21 – річний потерпілий загинув на місці.

Чернігівський районний суд Чернігівської області, оцінивши докази, надані військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону, визнав обвинуваченого винним. Вирок суду - 1 рік позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Також суд прийняв рішення стягнути з винуватця смертельного ДТП моральну шкоду на користь потерпілої сторони в розмірі 250 тисяч гривень.

На підставі ст. 62 Кримінального кодексу України основне покарання обвинуваченому замінено на тримання в дисциплінарному батальйоні на той самий строк.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини