Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:27:09

Засідання організаційної комісії Ради Федерації профспілок України в Чернігові

25.02.2019   10:23Агенцiя

На базі Чернігівського Навчально-методичного центру профспілок відбулося засідання постійної комісії Ради ФПУ з питань організаційної роботи та розвитку профспілкового руху.


Головували на заході Василий Дудник – голова Профспілки працівників автомобільного та сільськогосподарського машинобудування України, голова комісії та Євген Драп’ятий – заступник Голови ФПУ.

Участь у засіданні комісії також узяв Ihor Moskalenko – голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області.

На розгляд Комісії було внесено такі питання:
Про виклики та загрози профспілковому руху і завдання ФПУ, її членських організацій у сучасних умовах
Про внесення змін до Статуту Федерації профспілок України щодо нових принципів формування виборних органів ФПУ – Ради та Президії на виконання постанови VII З’їзду ФПУ від 24.03.2016 № 7з–7
Про внесення змін до положень про нагороди і відзнаки ФПУ («Заслужений працівник профспілок України», «Профспілкова звитяга», «Профспілкова відзнака», «За розвиток соціального партнерства», Почесна грамота ФПУ, Подяка Голови ФПУ)
Про пропозиції щодо внесення змін до постанови Президії ФПУ від 13.12.2006 № П–8–8 «Про звітність членських організацій ФПУ»
Про досвід роботи Чернігівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки по створенню галузевої первинної профспілкової організації в об’єднаній територіальній громаді.

Найбільше дискусій розгорілося серед для членів Комісії стосовно завдань профспілкових організацій у сучасних умовах, враховуючи низку загроз і викликів профспілковому руху та щодо змін Статуту ФПУ з новим порядком формування виборних органів ФПУ – Ради та Президії.

Врешті члени Комісії змогли виробити спільне бачення з вирішення більшості актуальних питань профспілкового життя. Доопрацьовані проекти постанов Ради ФПУ щодо загроз і викликів профспілкового руху та щодо змін Статуту ФПУ будуть внесені на розгляд Президії та Ради ФПУ.

Члени Комісії також ознайомилися із досвідом роботи Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки (голова Татьяна Матвеева) по створенню галузевої первинної профспілкової організації в об’єднаній територіальній громаді. Комісія схвалила досвід роботи Чернігівської обласної організації освітян щодо реформування своїх профспілкових структур в умовах створення об’єднаних територіальних громад та рекомендувала його для розповсюдження.

Наступного дня учасники заходу відвідали Деснянську об’єднану територіальну громаду, де зустрілися із керівником та профспілковим активом.


За інформацією Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями Федерація Профспілок України

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини