Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:30:46

Виконком погодив переможців конкурсу на призначення управителя багатоквартирних будинків у Чернігові

16.02.2019   15:35

15 лютого виконавчий комітет Чернігівської міської ради прийняв рішення про призначення управителів багатоквартирних будинків у Чернігові.


Як вже повідомлялося, цього тижня відбувся конкурс на призначення управителя багатоквартирного будинку. За його результатами переможцями оголошені комунальні підприємства «Деснянське», «Новозаводське», «ЖЕК-10», «ЖЕК-13», а також ТОВ «Майас Сілтумс». Ці підприємства й надалі продовжуватимуть обслуговувати свої будинки. Оголошення про проведення конкурсу було оприлюднене на офіційному сайті міської ради та в газеті "Чернігівські новини: Сім днів" (№1 від 3 січня 2019 року).

До переліку увійшли житлові багатоповерхові будинки, де не створені ОСББ та з якими не укладено договорів з іншими управляючими компаніями.

А саме:
    КП «Новозаводське» - 450 будинків,
    КП «Деснянське» - 427 будинків,
    КП «ЖЕК-13» - 238 будинків,
    КП «ЖЕК-10» - 234 будинків,
    ТОВ «МАЙАС СІЛТУМС» - 90 будинків.

За словами начальника управління ЖКГ міської ради Ярослава Куца, загальна кількість будинків по обслуговуючим підприємствам не змінилася. Хоча в конкурсі їх було дещо менше, у зв’язку з тим, що частина будинків, які обслуговують комунальні підприємства міста, самостійно визначилися з управителем або створили ОСББ. Ці будинки й надалі будуть обслуговуватися комунальними підприємствами.

Ярослав Куц також повідомив, що на сьогодні у місті створені 180 ОСББ, які в основному обслуговуються самостійно.

Відповідно до прийнятого сьогодні рішення управління житлово-комунального господарства міської ради протягом наступних п’яти днів укладатиме договори із компаніями-управителями про надання відповідної послуги. Договір укладатиметься окремо на кожний багатоквартирний будинок строком на один рік. Якщо жителі виявлять бажання обрати іншу компанію-управителя або створити ОСББ, вони можуть зробити це у будь-який час. Це передбачено Законом України «Про особливості здійснення права власності співвласниками у багатоквартирному будинку».

Крім того, договір про надання послуги за кожним багатоквартирним будинком від імені співвласників багатоквартирного будинку підписуватиме уповноважена особа виконавчого органу місцевої ради - начальник управління ЖКГ міської ради.

Важливо, що на конкурс підприємства виходили вже з готовими тарифами. Після укладення договору, якщо підприємство через деякий час захоче підняти тариф, то має це обговорювати вже із самими мешканцями.

Оголошення з інформацією про управителя, з яким укладено договір про надання послуги, розміщуватиметься на інформаційних стендах під’їздів біля кожного конкретного будинку. В оголошенні буде вся необхідна інформація - прізвище, ім’я, по батькові управителя, його контактні телефони, номер та дата укладання договору, ціна послуги. Також ця інформація буде оприлюднена на офіційному веб-сайті Чернігівської міської ради в рубриці "Актуально".


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.