Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:28:11

Засідання виконавчого комітету Ніжинської міськради

09.02.2019   10:45Агенцiя

У малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням заступника міського голови Ігора Алєксєєнка.


У засіданні взяли участь радник міського голови Сергій Осадчий, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету, сільський голова села Ніжинського Володимир Орел та ЗМІ. На порядок денний було подано1 проект рішення та 8 проектів подані у робочому порядку та Різне:

1. Про встановлення плати для батьків у закладах дошкільної освіти.
2. Про створення аукціонної комісії для продажу нежитлової будівлі, м. Ніжин, вул. Козача, 3.
3. Про затвердження фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ніжинської міської ради Чернігівської області на 2019 рік.
4. Про організацію харчування учнів закладів загальної середньої освіти у 2019 році за рахунок коштів міського бюджету.
5. Про доповнення додатків 1, 2, 4 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 30.08.2018р.№ 278 «Про затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти міського бюджету у 2018-2019н.р.».
6. Про створення прийомної сім’ї та влаштування дитини.
7. Про розгляд матеріалів опікунської ради.
8. Про продовження строку перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя
9. Про затвердження списків осіб, які перебувають на квартирному обліку Спеціалізованого авіаційного загону, розподіл житла, внесення змін до квартоблікових справ та затвердження рішень.

На затвердження виконавчого комітету був поданий проект рішення «Про організацію харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів у 2019 році за рахунок коштів міського бюджету». Даний проект стає основою для організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, які харчуються за кошти міського бюджету. Станом на 07.02.2019 року за кошти міського бюджету будуть харчуватися: 75 учнів 1-11 класів із числа дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; 319 учнів 1-11 класів  із малозабезпечених сімей; 15 учнів з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах; 27 учнів 1-11 класів, які прибули до м. Ніжина з Донецької та Луганської областей, де проводиться антитерористична операція (ООС); 281 учнів 1-11 класів, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (ООС) та дітей загиблих батьків під час бойових дій; 7 учнів з числа дітей загиблих учасників антитерористичної операції (ООС) (перші та другі гарячі сніданки). Всього 724 учня. З них 284 - учні 1-4 класів (13 дітей сиріт та під опікою, 115 дітей із малозабезпечених родин, 14 дітей  із родин, які прибули до м. Ніжина з Донецької та Луганської областей, 13 дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються  в інклюзивних класах, 125 дітей учасників антитерористичної операції(ООС), 4 дітей загиблих учасників АТО (ООС)). Для 2830 учнів 1-4 класів харчування за кошти міського бюджету буде організовано за 70% від вартості за сніданку (11,9 грн.).

Завдяки прийняттю рішення «Про створення прийомної сім’ї та влаштування дитини» в місті Ніжині створено ще одну прийомну сім’ю. В місті функціонує 13 прийомних сімей. Також був підтриманий проект «Про продовження строку перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя». На території України існує 27 патронатних сімей, з них 4 у Чернігівській області та 1 у Ніжині.

Головуючий зазначив, що в місті всі діти, з числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування охоплені сімейними формами виховання.

У «Різному» члени  виконавчого комітету розглядали стан виконання доручень та листи-звернення. А саме: стан виконання доручення щодо реалізації функцій робочого органу з організації роботи конкурсного комітету щодо розгляду конкурсних пропозицій та визначення переможця конкурсу на автобусному маршруті загального користування; стан виконання доручення щодо організації проведення «живого ланцюга єдності» від парку ім. Т.Шевченка до площі Івана Франка  о 14.00 год. 22.01.2019р.; стан виконання доручення щодо вивчення питання можливості підняття прапора військово-морських сил України в знак підтримки полонених українських моряків та надання пропозиції; розгляд листа департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної адміністрації щодо розміщення нових виробничих потужностей; розгляд листа Ніжинської сільської ради щодо можливості підписання угоди з КП «ВУКГ» про утилізацію сміття від громади сіл Ніжинське та Кропивне; стан виконання доручення щодо надання інформації про формулу розрахунку освітньої субвенції міст обласного підпорядкування; про розгляд листа сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба-Нова» щодо згоди на проведення поточного ремонту дороги по вул. Воздвиженській від будинку 183 та по вул. Польовій до вул. Космонавтів за кошти підприємства.

Одним з яких було звернення сільського голови села Ніжинського Володимира Орла щодо вивезення сміття. Під час обговорення даної пропозиції начальник КП ВУКГ Владислав Корман зауважив, що у підприємства є технічна можливість вивозити сміття на полігон. Це близько 40 тон на рік, що не буде становити екологічної загрози для міста і дасть можливість уникнути стихійних сміттєзвалищ навколо Ніжина. Члени комісії вирішили дозволити Ніжинській сільській раді укласти договір в термін до кінця бюджетного року з КП ВУКГ на утилізацію сміття.

Всі подані проекти рішень на засідання виконавчого комітету були детально обговорені та прийняті.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини