Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:30:09

Чернігів продовжать звільняти від незаконних металевих гаражів і цього року

06.02.2019   11:10

У Чернігові за весь час з початку активної боротьби з незаконно встановленими гаражами, багато з яких знаходяться просто у дворах багатоповерхівок, прибрано вже 385 таких гаражів. Про це повідомив на міській нараді керівник КП «Муніципальна варта» Віталій Хрустицький.

Зокрема, в минулому році прибрали 220 конструкцій, і це було більше, ніж планували. На цей рік у планах демонтувати 200.

Після роботи з власниками – бесід, з’ясування всіх обставин, засідання спеціальної комісії з їх присутністю, часу на самостійне усунення правопорушення – практично 70% гаражів люди прибирають самостійно. Решта 30% прибираються примусово. Комунальна техніка відвозить їх на спеціальний майданчик. Поки що вони там зберігаються. Приблизно 5% їх власників приходять до Муніципальної варти, пишуть заяви, сплачують кошти до бюджету і забирають свої гаражі.

Міський голова Владислав Атрошенко вкотре наголосив на тому, що залишитися у дворах мають право тільки гаражі автотранспорту осіб з інвалідністю. І попросив Муніципальну варту звертати увагу також на випадки, коли гараж є законним і дійсно належить такій людині, але користується ним для своїх потреб зовсім інша особа.

Принагідно Владислав Атрошенко звернувся до всіх власників незаконно встановлених гаражів і до всіх чернігівців.
-  Прохання до всіх мешканців, у тому числі топ-чиновників, поважних працівників із силових відомств, прокуратури і так далі, це зрозуміти. Ми маємо навести порядок у місті, підхід буде однаковим для всіх. Прохання просто з розумінням підходити до цього, не користуватися своїми посвідченнями, заслугами... Я думаю, що виграють від цього всі, все місто.

Також, у місті є установи та приміщення, які належать області, і, відповідно, там відведена земля, - продовжив міський голова. – Є випадки, коли саме на цій території намагалися «прилаштувати» те, що по всьому місту ми демонтуємо. Прохання до керівників таких установ - не йти цим шляхом, а, навпаки, допомагати місту навести лад, робити це все разом. Краще виглядатиме місто - від цього виграє і область.

Міський голова також нагадав усім підлеглим, чиїх обов’язків це стосується, що після демонтажу гаражів обов’язково має проводитися повноцінний благоустрій звільненої території.

Довідково. Повідомлення про виявлення тимчасових металевих гаражів з ознаками незаконності та виклик власника розміщуються як на самому гаражі, так і на веб-порталі Чернігівської міської ради в розділі "Про місто", підрозділ "Муніципальна варта".


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини