Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 00:55:48

У Чернігові відбулося виїзне засідання колегії Казначейства

04.02.2019   10:36Агенцiя

Керівники головних управлінь Державної казначейської служби України з усіх областей зібрались у Чернігові 1 лютого, аби підбити підсумки роботи за минулий рік та визначитися з пріоритетами на 2019-й. Провела виїзне засідання колегії голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз.

Перед засіданням з очільницею Казначейства зустрілися голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник та голова обласної ради Ігор Вдовенко. Під час зустрічі йшлося про казначейське обслуговування області, впровадження нових казначейських програмних продуктів, а також підтримку об'єднаних територіальних громад. Окрему увагу приділили питанню фінансування ОТГ, в яких ще не проведено виборів та не затверджено бюджети.

Детально про нові казначейські програми, зокрема «Клієнт Казначейства – Казначейство», розповіла Тетяна Слюз і на прес-брифінгу після закінчення роботи колегії. Вона запевнила, що згадана програма дистанційного обслуговування значно економить як фінансові ресурси, так і час самих фахівців, адже особисто носити в територіальне управління платіжні документи вже не потрібно. При цьому назвала супутні проблеми: застарілу комп’ютерну техніку, неготовність кадрів до змін та відсутність якісного інтернету (особливо у сільській місцевості).

Варто зазначити, що в Україні запроваджується централізована модель здійснення видатків місцевим бюджетам, тобто адмініструванням усіх платежів займатиметься безпосередньо центральний апарат, а не його територіальні органи. На переконання голови Казначейства, таке обслуговування бюджетів дасть змогу зробити більш оперативним управління державними коштами, а також надавати інформацію Мінфіну та ДФС України день у день.

П’ять областей (Донецька, Дніпропетровська, Житомирська, Київська та Луганська) вже працюють по-новому. З 1 квітня модель поступово впроваджуватимуть в інших регіонах.

На часі і модернізація бухгалтерського обліку — приведення його до міжнародних стандартів.

Ще одна новинка Казначейства — запровадження єдиного депозитного рахунку для сплати митних платежів.

Під час свого візиту на Чернігівщину Тетяна Слюз здійснила приємну місію: передала комп’ютерну техніку в Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини