Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:46:29

Десна купить тренажер механіка-водія Оси

04.02.2019   09:34

169-й навчальний центр Сухопутних військ Збройних Сил України оголосив два тендери щодо закупівлі складових тренажеру механіка-водія бойової машини 9А33 зі складу ЗРК «Оса».



Зокрема планується придбати макет кабіни відділення управління бойової машини 9А33 (очікувана вартість 1,44 млн.грн) та спеціалізований програмно-апаратний комплекс для тренажера механіка-водія (2,14 млн.грн). Початок аукціону 19 та 18 лютого відповідно.

Основні вимоги до конструкції та функціональності макета кабіни:
    адекватність розмірів та розміщення обладнання макету кабіни;
    адекватність панелей приладів реальним, відповідність підсвічування обладнання, шкал приладів, транспарантів та шильдиків реальному відділенню управління;
    динамічна платформа повинна забезпечувати адекватність динамічних характеристик БМ 9А33 при русі суходолом за рахунок відтворення нахилів макету кабіни, відтворення акселераційних навантажень при наборі швидкості та гальмуванні, при поворотах, а також при подоланні перешкод.

Спеціалізований програмно-апаратний комплекс для тренажера механіка-водія бойової машини 9А33 являє собою комп’ютерну систему, набір спеціалізованих програм та електронних бібліотек, призначених для моделювання та відтворення:
    алгоритмів роботи вузлів, агрегатів та систем БМ 9А33;
    зовнішнього фізичного миру, в якому функціонує модельована БМ 9А33, в тому числі його візуалізації;
    фізичних законів пересування БМ 9А33 по різним типам місцевості з урахуванням долання перешкод та пересування у воді;
    обстановки тренувань та тренувальних завдань.

Минулого місяця навчальним центром Сухопутних військ також були оголошені тендери щодо купівлі динамічних тренажерів танків Т-72, Т-64, автомобіля КрАЗ-6322, тягача МТЛБ. Тренажери танків, БМП та іншої техніки активно закуповуються останні кілька років.

Нагадаємо також, що до початку російської агресії – у 2013-14 роках, у рамках запланованого масштабного скорочення ЗСУ, навчальний центр «Десна» майже встигли розформувати – завершити заходи планувалось до 30 червня 2014 року.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини