Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:04:32

Органами прокуратури області забезпечується захист інтересів держави у справах за позовами інших осіб

04.02.2019   08:43Агенцiя

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на недопущення порушення інтересів держави у ході розгляду судами справ за позовами інших осіб.

З цією метою, використовуючи повноваження, надані статтею 23 Закону України «Про прокуратуру», прокурором здійснюється вступ у розгляд судових справ, насамперед тих, де вирішуються питання стягнення коштів з бюджету на користь приватних юридичних осіб.
   
Лише у 2018 році у справах наведеної категорії, розглянутих за участі прокурорів, судами відмовлено у стягненні з бюджету 10,8 млн грн на користь позивачів.
   
Крім того, органами прокуратури області здійснюється моніторинг судових рішень, розміщених в Єдиному державному реєстрі з метою недопущення порушення майнових інтересів держави та територіальних громад.
   
Так, зокрема встановлено, що одним з районних судів області за фізичними особами визнано право власності на об’єкти комерційної нерухомості загальною площею майже 1,5 тис. м² за набувальною давністю без належної оцінки та перевірки всіх матеріалів справи.
   
За таких обставин, прокурором ініційовано вступ у розгляд вказаних справ шляхом внесення апеляційних скарг. За результатами їх розгляду Апеляційним судом Чернігівської області вказані рішення суду I інстанції скасовано.
   
Також, за ініціативи прокурора одним з місцевих судів за нововиявленими обставинами переглянуто винесене10.03.2015 рішення, яким зобов’язано реєстратора внести відомості про право приватної власності на майновий комплекс, що знаходиться в смт. Новоайдар Луганської області та входить до складу ДАК «Хліб України». Як результат, оспорюване рішення скасовано, у задоволенні позову приватного товариства відмовлено.
   
Подальша робота щодо захисту майнових інтересів держави триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.