Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:44:01

Як заробляти гроші на старих газетах, тепер знають безробітні

29.01.2019   11:16

У рамках культурно-просвітницького проекту «Збережемо традиції предків» у Варвинській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості для безробітних жінок відбувся семінар «Жінка на ринку праці» за участю місцевої майстрині Світлани Шведюк, яка виготовляє корисні та гарні побутові речі... з газет та журналів. Захоплюється майстриня плетінням з паперової лози.


За її словами, це один з найдешевших і приємних видів рукоділля. Адже сировину для роботи неважко знайти у власній поштовій скриньці, яка регулярно поповнюється друкованою рекламною продукцією та іншими безкоштовними виданнями. З такого паперу можна зробити багато красивих речей, які, до того ж, стануть у нагоді в господарстві. Це різноманітні кошики, підноси, скриньки, обрамлення для фотографій, підставки під тарілки, вази, кашпо і навіть прикраси на ялинку. Не варто боятися, що вони розваляться. Покриті декількома шарами клею, фарби, лаку вироби стають досить міцними.

Спочатку приємні хатні дрібнички Світлана виготовляла для себе, потім на подарунки друзям, нині працює на замовлення.

«Плести настільки просто і захоплююче, що навчитися цьому може будь-яка людина, незважаючи на стать і вік, – сказала Світлана Шведюк. – Спробуйте самі і залучайте до заняття своїх рідних. Ви буде в захваті і від процесу виготовлення, і від зробленого власноруч виробу».

Безробітні дізналися, які матеріали та інструменти потрібні для роботи, та ознайомилися з різними техніками плетіння.

Водночас фахівці служби зайнятості зазначили, що будь-яке захоплення можна перетворити у власний бізнес. Хендмейд зараз користується шаленою популярністю. Як виявилося, чимало жінок із задоволенням вишивають, плетуть бісером, а от про ідею заробляти на цьому гроші обіцяли подумати.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини